Sociální sítě
Nahoru

Nejkrásnější dezert v Krkonoších

Překvapí, rozesměje a potěší. O vizuálně i chuťově unikátním dezertu už si povídá celý Špindlerův Mlýn. Nemusíte chodit do hor za Měsíčky jako Maruška. Ve vyhlášené restauraci Savoya v hotelu Savoy rostou hříbky i v zimě. A navíc jsou sladké jako ta nejsladší čokoláda. Není divu, že fotka povedeného dezertu z dílny šéfcukráře Jana Vraštila kraluje Instagramu.

Toužil jsem připravit dezert, který naše hosty nadchne a vyvolá wow efekt, když ho přineseme na stůl. A přesně takhle hříbky fungují. Hosté jsou uneseni, nejprve pohledem, a ještě více při ochutnání prvního sousta,“ září nadšením mladý cukrář. Houby jsou vyrobené z čokolády – klobouček z tmavé čokolády je plněný hruškovým pyré. Nožička je Chantilly krém obalený v bílé čokoládě tak, aby to evokovalo hříbek. Společně s hříbkem dostanete na talíři i lístky z těsta, čokoládovo-kefírovou zeminu, a ještě jeden menší hříbek z bílků.

Těší mě, že se naše restaurace může pochlubit nejkrásnějším dezertem v celých Krkonoších. Vždycky jsem ráda, když nás kluci v kuchyni takhle mile překvapí,“ chválí celý tým Iva Gajdošíková, marketingová ředitelka společnosti Asten Hotels, která hotel Savoy ve Špindlerově Mlýně provozuje. Špičková cukrařina není v českých horách příliš obvyklá a proto překvapí, když se zde objeví dezert, který by bez problémů obstál, i v pražské konkurenci.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.