Sociální sítě
Nahoru

Café Graff: Elegantní prvorepubliková restaurace

Restaurace, kavárna a cukrárna v jednom. To je nově otevřená Café Graff. Nejen, že uspokojí vaše chuťové buňky, ale také vás vrátí do historie. Je totiž zařízena ve stylu první republiky. Najdete ji v samém centru Prahy, na rohu Palackého a Jungmanovy ulice. Z ruchu velkoměsta se rázem přenesete do let 1918 – 1938 a na chvíli zapomenete na to, kam jste zrovna spěchali, co všechno máte zase před sebou a kolik toho musíte během dne stihnout. Moderní vídeňský styl, zkušená a milá obsluha, evropská kuchyně, ale také prémiové kávy a lahodné dezerty vás nenuceně vybídnou k poklidnému a pohodovému posezení třeba s přáteli, nebo jen tak ve dvou.

Otevírací doba začíná ve všední dny osmou hodinou ranní, o víkendu devátou, a to je ideální doba na snídani. Máte chuť na něco zdravého? Je tady fitness snídaně v podobě ovocného müsli s řeckým jogurtem, ovocným salátem a javorovým sirupem, nebo toast s avokádovým quacamole, caprese salátem a sázeným farmářským vejcem s rukolou. Jste labužníci? Pak zvolíte jednu z continentální, graff, anglické, nebo francouzské snídaně, nebo si vyberete z bohaté nabídky vaječných pokrmů z farmářských vajec. Potěší i domácí lívance nebo croissanty. A pozor! Café Graff má vlastní croissantierku, která připravuje oblíbené máslové nadýchané pečivo denně čerstvé. Restaurace má totiž vlastní pekárnu, kde se peče také chléb.

Cafe Graff je ideálním místem na business lunch i romantickou večeři. Nabízí také denní obědové menu, které je lákavé nejen nabídkou, ale i cenou. Připravil ho šéfkuchař František Bača. Na první pohled je znát, že si na něm dal záležet a že o něm přemýšlel. Jeho skladba je rozmanitá a na své si přijde jak milovník masa, tak vegetarián. K mání jsou zvěřina, pečené jehněčí kolínko s rozmarýnem, zadělávací ledvinky na smetaně, slávky na bílém víně, různé druhy salátů, nebo tradiční koprovka. Potěší sladká tečka v podobě crème brûlée s vanilkou z Madagaskaru nebo hruškového závinu se švestkovou omáčkou s rumem.

K jídlu se kromě domácích limonád podává samozřejmě víno od českých vinařů. Café Graff se pyšní jejich širokou nabídkou. Ochutnávat je tady můžete od pondělí do čvrtka do 23,30. V pátek a v sobotu do 23,45 a v neděli do 22,30 hodin. S výběrem vám poradí sommeliér Ondřej Rajskub.

Více z rubriky Gastro

  • Nový wellness hotel Chalupa v srdci Šumavy

    Šumava je pohoří, které má milovníkům přírody a sportu vždy co nabídnout. Tak je to i v obci Prášily, kde nedávno...

    Marek Zelený11.2.2020
  • Personifikovaná lahev Fernet Stock

    Velká porce lásky v litrovém balení s vlastním veršem či věnováním nadělá spoustu radosti. Tradiční likér Fernet Stock můžete nechat prostřednictvím...

    Marek Zelený7.2.2020
  • Valentýnský Dubliner pro zamilovaný pár

    Valentýn naladěný na jemnou romantickou notu podtrhne vždy jemná irská whiskey Dubliner, stejně jako o poznání jemnější likér na bázi irské...

    Jan Pešek5.2.2020
  • Vína z Kanady: Henry of Pelham

    Dalším, kdo se rozhodl ozvláštnit tuzemskou scénu s víny o opravdový unikát, se stala společnost Best Drink. Vsadila paradoxně na dlouhá léta...

    Jan Pešek5.2.2020
  • První limitovaná edice Makerˈs Mark

    Je to vůbec poprvé co legendární desetiletka z Kentucky Makerˈs Mark odhalila limitovanou edici lahví. Svým konceptem ztvárnění vychází ze zdařilého...

    Marek Zelený5.2.2020
  • Byznys obědy bez kompromisů

    Od pondělí do pátku je standardní dopolední otázkou na všech pracovištích, kde poobědvat. Pracujete-li v centru Prahy, máte štěstí. Existuje totiž...

    Jan Pešek4.2.2020
  • Sladké srdce pro dva

    Ve francouzském pekařství PAUL připravili letos na svátek zamilovaných limitovanou edici sladkých zákusků, které potěší nejen žaludek, ale také oči obdarovaného....

    Jan Pešek4.2.2020
  • Tamilské kari láká náročné

    Kari je původně tamilský pokrm připomínající ragú nebo možná blíže pojmenovaný eintopf. Jedná se o malé kousky surovin (masa, ryb nebo...

    Jan Pešek3.2.2020
  • Nemléko nabízí rostlinné alternativy

    Mladá česká firma Nemléko přišla s úderem nového roku hned s několika novinkami. Během ledna rozšířila své portfolio o ovesné Nemléko...

    Marek Zelený3.2.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.