Sociální sítě
Nahoru

Café Graff: Elegantní prvorepubliková restaurace

Restaurace, kavárna a cukrárna v jednom. To je nově otevřená Café Graff. Nejen, že uspokojí vaše chuťové buňky, ale také vás vrátí do historie. Je totiž zařízena ve stylu první republiky. Najdete ji v samém centru Prahy, na rohu Palackého a Jungmanovy ulice. Z ruchu velkoměsta se rázem přenesete do let 1918 – 1938 a na chvíli zapomenete na to, kam jste zrovna spěchali, co všechno máte zase před sebou a kolik toho musíte během dne stihnout. Moderní vídeňský styl, zkušená a milá obsluha, evropská kuchyně, ale také prémiové kávy a lahodné dezerty vás nenuceně vybídnou k poklidnému a pohodovému posezení třeba s přáteli, nebo jen tak ve dvou.

Otevírací doba začíná ve všední dny osmou hodinou ranní, o víkendu devátou, a to je ideální doba na snídani. Máte chuť na něco zdravého? Je tady fitness snídaně v podobě ovocného müsli s řeckým jogurtem, ovocným salátem a javorovým sirupem, nebo toast s avokádovým quacamole, caprese salátem a sázeným farmářským vejcem s rukolou. Jste labužníci? Pak zvolíte jednu z continentální, graff, anglické, nebo francouzské snídaně, nebo si vyberete z bohaté nabídky vaječných pokrmů z farmářských vajec. Potěší i domácí lívance nebo croissanty. A pozor! Café Graff má vlastní croissantierku, která připravuje oblíbené máslové nadýchané pečivo denně čerstvé. Restaurace má totiž vlastní pekárnu, kde se peče také chléb.

Cafe Graff je ideálním místem na business lunch i romantickou večeři. Nabízí také denní obědové menu, které je lákavé nejen nabídkou, ale i cenou. Připravil ho šéfkuchař František Bača. Na první pohled je znát, že si na něm dal záležet a že o něm přemýšlel. Jeho skladba je rozmanitá a na své si přijde jak milovník masa, tak vegetarián. K mání jsou zvěřina, pečené jehněčí kolínko s rozmarýnem, zadělávací ledvinky na smetaně, slávky na bílém víně, různé druhy salátů, nebo tradiční koprovka. Potěší sladká tečka v podobě crème brûlée s vanilkou z Madagaskaru nebo hruškového závinu se švestkovou omáčkou s rumem.

K jídlu se kromě domácích limonád podává samozřejmě víno od českých vinařů. Café Graff se pyšní jejich širokou nabídkou. Ochutnávat je tady můžete od pondělí do čvrtka do 23,30. V pátek a v sobotu do 23,45 a v neděli do 22,30 hodin. S výběrem vám poradí sommeliér Ondřej Rajskub.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.