Sociální sítě
Nahoru

Vína z Kanady: Henry of Pelham

Dalším, kdo se rozhodl ozvláštnit tuzemskou scénu s víny o opravdový unikát, se stala společnost Best Drink. Vsadila paradoxně na dlouhá léta poněkud neprávem opomíjená vína z Kanady. Její vinice se přitom rozprostírají na stejných rovnoběžkách, jako například italské Toskánsko, nicméně historie výroby vína je zde datována pouze do poloviny 19. století. V té době vzniklo i rodinné vinařství Henry of Pelham, které je dodnes v rukou zakládající rodiny. Už šestá generace, reprezentována trojicí bratří, jejichž podpis nechybí na žádné lahvi, vsadila na základní odrůdy bílého vína, jako je Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio nebo Savignon Blanc, přičemž u vín červených je to Pinot Noir, Cabernet Franc nebo Merlot.

V rámci apelace Niagarského poloostrova byly vyšlechtěny i hrozny pro špičkové Baco Noir (499 Kč), které zaujme svou bohatou těžkou chutí, v níž výrazně promlouvá černý rybíz. O krůček dále šli vinaři s výroční na bariku 12 měsíců ležící edicí Bin 106 (820 Kč) pocházející z nejstaršího bratry vysázeného vinohradu z roku 1984.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.