Sociální sítě
Nahoru

Konec provokativní legendy

Pro Madonnu navrhl ikonickou špičatou podprsenku, světu módy pravidelně servíroval proužky v různých střizích a barvách. Nyní, po neuvěřitelném půl století, však legenda končí. Legenda jménem Jean-Paul Gaultier.

„22. ledna 2020 oslavím svou 50 let trvající kariéru obří show v divadle v Paříži. Zároveň to bude má poslední módní přehlídka,“ prohlásil. Své rozhodnutí oznámil fanouškům prostřednictvím sociálních sítí 17. ledna. Poslední možností kde Gaultiera coby návrháře spatřit, byl Fashion Week Paris, který se konal od 20.–23. ledna.

Pro všechny milovníky slavné značky, měl však dobré zprávy. „Nemějte však strach, módní dům Gaultier Paris bude pokračovat v rámci nového projektu, jehož manažerem jsem já. Projekt vám představím velmi brzy,“ zakončil své prohlášení. Do důchodu se tedy ikona rozhodně nechystá. Údajně by měl nyní svou pozornost přesunout k designu interiérů.

Provokatér a návrhář s bezbřehou fantazií svou slávu získal v 80. letech 20. století, kdy začal prosazovat odvážou a šokující módu. Každý, kdo chtěl v následující dekádě vybočit z řady, zářil na červeném koberci výhradně v šatech od Gaultiera. To ale nebylo všechno čím sympatický návrhář vynikal. Kromě osobitých modelů se proslavil také jako kreativní ředitel značky Hermès, střihl si ale také roli moderátora v půlhodinovém zábavném pořadu Eurotrash po boku Antoina de Caunese, a to letech 1993–1997.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.