Móda | 18.3.2020 | Jan Pešek

Pietro Filipi šije roušky ve velkém

Česká oděvní společnost Pietro Filipi šije místo oblečení roušky. Od příštího pondělí se připojí další její výroby v České a Slovenské republice a produkce tak stoupne na 5 tisíc roušek denně. Společnost je bude přes různá sdružení distribuovat do domovů důchodců a také do obchodních řetězců.
Začali jsme šít už toto pondělí, ale protože v Praze nemáme vlastní výrobu, jen vzorkovnu, byla kapacita velmi omezená. Prvních 100 roušek jsme z velké části rozdali našim zaměstnancům, aby mohli pokračovat ve výrobě dalších,” říká Michal Mička, majitel Pietro Filipi. Dnes se k šití přidaly výroby v Pardubicích a Chrudimi, takže kapacita vzrostla na 2 tisíce roušek, které se budou vyrábět každý den. A to až do pondělí, kdy se připojí další výroby po celé České i Slovenské republice a společnost tak bude schopná produkovat 5 tisíc roušek denně.

Pietro Filipi chce roušky prostřednictvím různých sdružení distribuovat do domovů důchodců a po dohodě s obchodními řetězci také do nich. „Aktuálně máme od různých organizací poptáno kolem 50 tisíc roušek a další rychle přibývají. Kromě domovů důchodců jsou to obchodní řetězce, spolky nebo třeba Nadační fond nezávislé žurnalistiky, kam už první várka odešla,” říká Mička.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz