Sociální sítě
Nahoru

Tajemné spektrum chutí v podání The Glenlivet Spectra

Nová limitovaná edice tří single malt whisky The Glenlivet je tou nejtajemnější sadou skotské whisky všech dob. Elegantní černé balení The Glenlivet Spectra přichází na trh s tajným chuťovým profilem a bez jakýchkoliv bližších informací. Milovníci whisky si tak mohou pomocí interakce s webem značky otestovat svoje schopnosti rozpoznat její jednotlivé složky. Nasaďte sluchátka, naskenujte QR kód a ponořte se do degustace široké škály chutí jemného a ovocného stylu whisky značky The Glenlivet. V České republice je The Glenlivet Spectra k dispozici ve velmi omezeném počtu.

Sada tří 20cl whisky o obsahu alkoholu 40 % vyjde na 2 900 Kč

V jakém sudu whisky zrála? Bylo to po bourbonu či po sherry, jednalo se o první nebo druhé naplnění, jaký druh dřeva byl použit a hlavně jak dlouho v něm whisky zrála? The Glenlivet představuje whisky Spectra, nejnovější počin v kolekci speciálních mysteriózních whisky, které uvádí bez jakéhokoliv popisu. Ve světě přehlceném informacemi The Glenlivet boří zažité konvence a přináší digitální zážitek, pomocí kterého se milovníci whisky přenesou do multisenzorického světa, jež ohromí jejich smysly – a to zejména ty chuťové. Tajemné tipy udávají směr, avšak je na schopnosti každého objevit na patře i ty nejprchavější chuťové tóny, pojmenovat je a určit tak chuťový profil každé ze tří unikátních whisky v sadě The Glenlivet Spectra. Na konci degustace získá každý uživatel personalizovanou kartu s výsledky ukazující jak blízko k dekódování jednotlivých single malt whisky se dostal.

Palírna The Glenlivet, spadající do portfolia společnosti Pernod Ricard, byla založena Georgem Smithem v roce 1824 jakožto první legální palírna ve Skotsku.

V souladu s naším odvážným duchem, který se nebojí narušovat zažité tradice, jsme vytvořili inovativní degustační zážitek postavený na třech single malt whisky. Zakomponovat náš signaturní styl značky The Glenlivet do tří různých whisky, které společně budou dokonale souznět jako celek, byla velká výzva. Vzhledem k mysteriózní povaze kolekce Spectra jsme se snažili, aby každá chuťová nóta byla výrazná a co nejvíce rozpoznatelná,“ říká Master Distiller palírny The Glenlivet Alan Winchester, který za vznikem edice Spectra stojí a dodává: „Záměrně uvádíme The Glenlivet Spectra bez jakýchkoliv informací, abychom nic neprozradili. Chceme aby fanoušci whisky s pomocí digitálního světa zapojili smysly a otestovali své chuťové schopnosti odhalit všechny složky whisky.“

Originální single malt skotská whisky The Glenlivet se proslavila díky jemnému a ovocnému chuťovému profilu. Jakožto „whisky, která to všechno začala“ je značka věrná tradici a odkazu zakladatele vyrábět sladové whisky mimořádné kvality. Dnes je The Glenlivet nejprodávanější skotskou sladovou whisky na světě.

Každá ze tří 20cl lahviček luxusní single malt whisky The Glenlivet Spectra je uložena v inovativním skládacím boxu rozděleném na tři přihrádky. Design každé z nich je navržen tak, aby jemně dokresloval chuťový profil whisky. K odhalení kompletního chuťového profilu a informací o sudech whisky The Glenlivet Spectra dojde později během roku 2020.

Spectra je pátou v řadě mysteriózních whisky z palírny The Glenlivet po vydaných edicích Alpha, Cipher, Code a Enigma. V roce 2013 byla vydána první edice Alpha, v roce 2016 edice Cipher, Code následovala v roce 2018 a Enigma byla uvedena v roce 2019. Všechny lahve byly vydány bez degustačních poznámek a zákazníci je odhalovali pomocí různých indicií.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.