Sociální sítě
Nahoru

České kožené kabelky a doplňky Folbeur

Značka kožených kabelek a doplňků FOLBEUR, za kterou stojí česká návrhářka Markéta Folberová, v sobě spojuje čisté linie, nadčasovost a minimalistický design. Veškeré produkty jsou vyrobené z kvalitní italské kůže, která kabelkám vtiskává nejen krásnou barvu, ale i osobitý styl. Tento špičkový materiál odebírají pro své modely také nejlepší světové značky.

Velká stylová oranžová kabelka Petit Arancia (12 500 Kč), která není ani příliš velká, ani příliš malá. Snadno se vám do ní vejde kniha, peněženka, 13” notebook a mnohem víc. Je vyrobena z pevné měkké italské kůže, která krásně drží tvar. Interiér je podšitý a pomocí tří kapes, z nichž jedna je na zip, udržíte kabelku perfektně uklizenou.

Současná kolekce značky FOLBEUR nabízí 4 modely kabelek a 2 typy peněženek v mnoha barevných odstínech. Jedná se o velké kabelky Grand, Poche a Petit a malé cross body kabelky Macaron. Peněženky najdete pod názvy Tartelette Petit a Tartelette Grand, přičemž všechny kožené kabelky včetně doplňků se vyrábějí ručně výhradně v České republice v Třebechovicích pod Orebem.

Oříškově hnědá dámská malá kabelka Macaron Petit Nocciole (6 900 Kč), která je skvělým společníkem v každé situaci. Jedná se o zcela původní model zakladatelky značky Markéty Folberové, na nějž je náležitě hrdá. Přestože je kabelka Petit Macaron naprosto “cute”, nabízí překvapivě hodně prostoru na všechny vaše drobnosti, které nezbytně potřebujete k životu. Uvnitř naleznete dvě kapsičky (jednu na zip), kapesní zrcátko a karabinku na klíč. Podle nálady ji můžete nosit buď jako cross body (delší popruh), nebo jako kabelku přes rameno (kratší popruh). Vždy s vámi udrží krok a podtrhne jakýkoliv outfit.

Značku FOLBEUR jsem založila v roce 2014, kdy jsem dostala troufalý nápad navrhnout jednoduchou, praktickou a zároveň chic kabelku z kvalitní kůže na každodenní nošení za rozumnou cenu. Přesně takovou jsem totiž dlouho hledala a nenašla. Dnes už ji mám. Kabelku mé vlastní značky FOLBEUR – Folbeurku. Avšak cesta k ní nebyla snadná. Studia a profesní dráhu jsem orientovala právnickým směrem, a tak jsem měla velmi málo zkušeností s designem a navrhováním. Zato odhodlání mi nechybělo. Tehdy jsem ale ještě netušila, že bude potřeba spousty pevné vůle a víry ve své nápady,“ vzpomíná na své začátky Markéta Folberová, zakladatelka značky FOLBEUR.

Kabelka Petit Bottiglia (12 500 Kč) má dvě krátké horní rukojeti a dlouhý odnímatelný popruh, a tak ji můžete nosit, jak chcete. Vždy s vámi udrží krok a podtrhne jakýkoliv outfit.

Protože jsem perfekcionistka, trvalo mi opravdu dlouho, než jsem konečně sehnala optimální materiál. FOLBEUR signature kůže pochází z nejlepších italských rukodělných koželužen. Pečlivě jsme vybírali i veškeré další komponenty, jakými jsou např. zipy, kování, nitě a podšívky. A jelikož jsme chtěli uchovat v našich kabelkách kosmopolitní charakter, pojmenovali jsme je francouzskými názvy a taky jsme ponechali jejich barvy v originálním italském znění,“ dodává Markéta Folberová.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.