Sociální sítě
Nahoru

Luxusní dovolená v Evropě? Zapomenuté chorvatské ostrovy

Přemýšlíte, kde si letos užít dovolenou jako v exotickém ráji? Pronajměte si luxusní jachtu a objevte ostrovy ukryté před davy turistů. Uchvátí vás panenskou přírodou, tyrkysovým mořem a jedinečným geniem loci. 

Unsplash.com

 Na jachtě brázdící moře si užijete luxus exotických resortů i na evropských březích. Naplánování dovolené je díky aplikacím pro rezervaci jachet otázka pár desítek minut. Jednoduše si vyberete loď, která vám padne do oka, a posádku s kapitánem, barmany nebo dokonce kuchařem. Výběr destinace je pak jen na vás. Pokud je ale vaším snem strávit pár dnů na březích opuštěného ostrova, máme pro vás výběr panenských míst, která jsou od Evropy, co by kamenem dohodil.

Susak: Zapomenutá perla Chorvatska

Toužíte po opuštěných plážích, které budete mít při západu slunce jen pro sebe? Vyrazte na chorvatský ostrov Susak, má rozlohu pouhých 6 km² a lepší destinaci pro romantickou plavbu v Jaderském moři nenajdete. Ostrůvek se pyšní vinicemi, netknutou krajinou a dechberoucími zátokami připomínající scény z filmu Modrá laguna. Pokud hledáte bohem zapomenuté místo, pak je tento kousek pevniny uprostřed Jadranu pro vás to pravé.

Souostroví Brijuni jako ráj na zemi

Souostroví Brijuni zahrnuje 14 malých ostrůvků, všechny jsou součástí národního parku a slouží pouze k rekreaci. Žádné restaurace, bary ani davy turistů, najdete tu jen rozvaliny římské vily a ohromující rozkvetlou faunu, díky které je souostroví přezdíváno jako „ráj na zemi“.

Brač: Velký poklad Dalmácie

Pokud však nechcete trávit dovolenou zcela mimo civilizaci, ostrov Brač skýtá kromě nádherných pláží také skvělé bary a špičkové restaurace. Doporučujeme vám strávit alespoň jeden den na nejkrásnější pláži na Jadranu, Zlatém mysu.

Nezapomeňte, že i během plavby po rajských ostrovech se může stát cokoliv. Na cestování po odlehlých místech, kde je zdravotní péče vzdálená několik stovek kilometrů, se vám vyplatí mít cestovní pojištění do Chorvatska s nejvyšším možným krytím.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.