Sociální sítě
Nahoru

Filozofka Diane Ducret tváří kampaně Montblanc

Některé ženy jsou natolik své a osobité, že na ně nelze zapomenout. Ať už se s nimi setkáte jen letmo, nebo je vídáte častěji, ať už pro vás zůstanou anonymními, nebo víte, jak mají rády svou kávu a co rády čtou, vyzařuje z nich něco, čím se stávají naprosto jedinečnými. A právě takovým mimořádným ženám se Montblanc rozhodl věnovat svou novou dámskou vůni.

Jméno Signature získala podle ikonického psacího nástroje, který patří k nejcharakterističtějším pokladům ozdobeným hvězdou Montblanc. Parfém Signature je jako neviditelný podpis, jímž žena potvrzuje svou nezpochybnitelnou originalitu a podtrhuje jím svou výjimečnost.

Tváří vůně – vzhledem k poselství „mimořádné vůně pro mimořádné ženy“ – se nestala žádná ze slavných modelek či hereček, ale inspirativní žena s bohatým osudem – uznávaná belgicko-francouzská spisovatelka Diane Ducret, kterou slavný fotograf Cédric Bihr zachytil na terase proslulé Café de Flore, kde Diane ráda hledá inspiraci pro své další eseje a novely.

Diane je ale také nadaná esejistka a filozofka, a zároveň – díky celé řadě náročných životních zkušeností – i mimořádně silná a odvážná žena. Psaní jí nejprve soužilo jako osobní terapie, ale postupně se z něj stal její hlavní obor a dnes je uznávanou autorkou bestsellerů. Jejím průlomovým dílem se stala kniha Femmes de Dictateur (2011), které se prodalo přes milion výtisků a byla přeložena do 20 jazyků, včetně češtiny a vyšlo v nakladatelství Jota pod jménem Ženy diktátorů.

Autory vůně jsou talentovaný parfumér Guillaum Flavigny a neméně zkušená Natalia Gracia-Cetto. Jejich Signature v sobě snoubí smyslnost vanilky s čistým tónem pižma vytvářejícím elegantně svůdný, neviditelný závoj. „Aniž bychom rezignovali na eleganci a ušlechtilost, chtěli jsme celé kompozici propůjčit na vzdušnosti a rozzářit ji,“ objasňuje záměr obou tvůrců Natalia Gracia-Cetto.

Jejich květinově-orientálně-pižmová vůně zaujme při prvním setkání svou ryzí průzračností. Zářivá bělost pižma v základu se prolíná s něhou pivoňky, kdežto úvodu propůjčuje jiskru čerstvá klementýnka. Po dotyku s kůží se během pár okamžiků rozzáří celý ohňostroj tónů a emocí orientální vanilky, úchvatné magnólie, prosluněného ylang-ylangu. Závěr se nese ve znamení ambry a krémového podtónu benzoinu propůjčujícího celé kompozici smyslně úchvatné vyznění.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.