Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem nazvaným Pozdravy z cest, kdy bude představovat kulinárně nejzajímavější města a regiony Evropy. Tým La verandy v čele s Jurijem Kolesnikem už dvacet let mapuje vyhlášené kulinární destinace a má z čeho vybírat. Na co se tedy můžete těšit?
Na začátku října startuje v La Verandě Pozdrav z Kampánie, v čele s mísou různých druhů mušlí připravených s česnekem, petrželkou, olivovým olejem a bílým vínem. V polovině listopadu můžete přijít ochutnat voňavý Podzrav z Barcelony, jehož hlavním klenotem bude vepřová panenka v sušené šunce, kterou na talíři doplní restované houby, gratinované brambory a chorizo omáčka.
Pozdravy z cest jsou připraveny jako nezapomenutelná večeře pro dva, kdy šéfkuchař nejprve vybere předkrm dle sezónní nabídky a poté servíruje specialitu typickou pro vybrané místo. K tomu se podává láhev vína z daného regionu – přičemž cena večeře pro dva včetně láhve vína činí sympatických 1290 korun.
„Chceme vrátit našim hostům radost z jídla a cestování, nabídnout jim několik hodin strávených v příjemné a pozitivní atmosféře, protože naše La Veranda je koncipovaná tak, aby se v ní hosté cítili jako na návštěvě u dobrých přátel. A právě tyto pozitivní emoce jsou v dnešní době mimořádně důležité,“ vysvětluje Jurij Kolesnik zrození unikátního projektu. Jídlo se bude podávat doprostřed stolu v duchu dnes módního šérování.
A jak budou Pozdravy pokračovat? Na leden je připraven Pozdrav z Lyonu, kde bude v hlavní roli losos pečený se špenátem v listovém těstě ,,Paul Bocuse style“ s Choron omáčkou a ratte brambory. V polovině února ho vystřídá Pozdrav z Piemontu, kdy budou pro hosty připraveny Agnelloti plněné jehněčím a králičím masem se zeleninou a šalvějovým máslem. Pro velký zájem o podobné akce je ideální udělat si dopředu rezervaci – ať už online nebo po telefonu.