Sociální sítě
Nahoru

PRU58 za oponou

Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin neboli face to face fine dining v širším centru Prahy, který je cílený na nevšední zážitek po gastronomické i kulturní stránce.

Dlouho očekávanou novinkou je nová asijská restaurace PRU58, která rodinnou Balbínku „nahrazuje“. Je to absolutně jiný koncept v hipsterských Holešovicích, kde hned vedle nejkrásnější asijské restaurace PRU58 sousedí Armáda Spásy. Kontrast, který každého hosta přenese zpátky na zem.

Právě proto i při vchodu stojí postavený mechový symbol Jing Jang na vyrovnání hodnot světa a společnosti. Cool restaurace s interiérem, který bere dech. Podílel se na něm zástup lidí. Architekti, designéři, a hlavně Štěpán Návrat se svým letitým týmem. Všichni jmenovaní stvořili prostor, který bere dech a dřímá v něm kosmopolitní potenciál a kontrastní realita, jenž nabízí velkoměsta světového formátu.

Zaměření restaurace je jednoduché. Jedná se o Asii v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal opravdu záležet a vdechl podniku neuvěřitelnou duši. Menu je zaměřené na proměnlivou sezónnost a lokální ingredience. Ukázkové chody – Meat Tofu – tofu, ředkev, žlutá řepa, ředkvičky – jablečno-zázvorová přesnídávka, jus, BBQ Quail – křepelka, spálený banán, květák, košťál, Burnt Cucumber – okurka, vineggar, uhlí, podmáslí, pstruh, Pulled Beef – trhané hovězí bangkokské kari, hovězí jus s kokosovým mlékem, thajská bazalka či Tynk – krevetí bisque, raci, fenykl, bazalkový a koriandrový olej.

Teď k samotnému otevření. „Celý projekt máme pojmenovaný interně jako PRUser. Je to nadsázka. Pandemie nám podsekla pevnou půdu pod nohama. Jsme připravení a čekáme na ten pravý čas. Zítra, za týden či měsíc, jsme tu. Jedno víme, báječně nakopneme pražskou gastronomii. Teď je ten správný čas, neztrácet hlavu a dělat neskutečné realitou“, vysvětluje Štěpán Návrat. Nemluvě o každodenních ztrátách, které restaurace ve svém startu bez uveřejnění podstupuje. Nicméně každý začátek je těžký. Možná tento nejtěžší v historii, kdo přežije ten zvítězí.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.