Sociální sítě
Nahoru

Jaké jsou nejluxusnější parfémy, které si můžete koupit na českém trhu?

Pro spoustu lidí je kvalitní parfém důležitou součástí jejich stylu, nebo dokonce osobnosti. Někteří nedají dopustit na určitou vůni nebo značku, která k nim zkrátka už patří. Jiní raději experimentují a zkoušejí nové a nové věci. Parfémy taky platí za perfektní a univerzální dárek, především pro ženy. Takový prezent se hodí na narozeniny, Vánoce nebo třeba nějaké jubileum či při významné události. Kouzlo tkví v tom, že abyste mohli někoho blízkého obdarovat skvělým parfémem, musíte onoho člověka dobře znát. Dobře zvolený parfém obdarovanému ukazuje, že se o něj zajímáte.

Dnešní článek osloví především ty z vás, kteří tíhnou k exkluzivitě a noblese. Budeme se v něm totiž věnovat nejluxusnějším parfémům na světě, které lze přitom pořídit i na našem trhu. Sedmero vyvolených vám představíme v krátkých recenzích. Podle jakých měřítek se při výběru perfektního parfému řídit, to se můžete pro změnu dozvědět v obsáhlém průvodci: Jak vybrat nejlepší parfém na Rankito.cz.

1) Roja Parfums Goodnight Kiss

Za věhlasnou značkou Roja Parfums stojí jeden z nejtalentovanějších parfémářů současnosti, Roja Dove. Tento britský parfémový umělec a mág se proslavil dokonalými vůněmi, které si získaly a stále získávají srdce i nejnáročnějších zákazníků. Roja Dove se pečlivě věnuje především vůním pro ženy a vykouzlil pro ně taky parfém Goodnight Kiss. Jeho vysoké tóny tvoří bergamot a srdce pak broskev, růže a ještě několik květinových vůní. To vše podtrhují orientální nízké tóny se santalovým dřevem, pačuli, ale i pravou ambrou či kořenem kosatce. Tento geniálně propracovaný parfém dokáže podtrhnout jedinečnost nositelky. Patří ke skutečné špičce, čemuž však odpovídá i cena. U nás jej dostanete za 34 tisíc Kč.

2) Tiziana Terenzi Adhil Assoluto

V nádherném a zlatem zářícím flakonu od značky Tiziana Terenzi se ukrývá vzácný klenot. Parfém Adhil Assoluto, který jistě ohromí i nejnáročnější z vás. Tuto vůni zkomponoval návrhář Paolo Terenzi a pojmenoval ji podle hvězdy Adhil v souhvězdí Andromedy. V základu se ozývá ambra a dubový mech společně s otočníkem a amarylkou. Středním tónům dominuje lehký ozón s jasmínovými květy, hlavu pak utváří černý rybíz cassis s anýzem. Fascinující kombinace. Tento parfém je u nás k dostání za 18 tisíc Kč.

3) Alexandre.J Ultimate Collection: Lyioli

Francouzská značka Alexandre J. je docela mladá, ale daří se jí dobývat svět parfémů díky velmi charismatickému přístupu a úžasným vůním, které si berou to nejlepší z tradice a přitom se nebojí ani odvážných inovací. Parfém Lyioli z řady Ultimate Collection je právě takový. Je v něm jistá záhadnost a oblíbí si ji ženy i muži. Základ sází především na dřevité tóny, projevuje se cedr i santalové dřevo. Střed se nese ve znamení květin a ovoce, zejména jasmínu a broskve. Tak ušlechtilý i tajuplný zároveň! Tento parfém vás vyjde na cca 16 tisíc Kč.

4) Royal Crown Les Petites Coquins

Teď něco z veselejšího a rozmarnějšího soudku. Vůně Les Petites Coquins znamená v překladu něco jako „Malí darebáčci“. Je tedy jasné, že před sebou máme hravé dílo, ve kterém je skryto cosi dětského, ale i bytostně ženského a starostlivého. Vůni utvářejí ovocné a květinové tóny. Projevují se v ní mandarinky, pomeranče i broskve. Taky růže, heřmánek, jasmín nebo ylang-ylang. V základu se pak objevují i zemitější dřevité vůně cedru či kosatce, které dodávají pocit stálé a hřejivé náruče. Tato krásná vůně je u nás k dostání za cca 15 tisíc Kč.

5) Bond No. 9 Dubai Collection Citrine

Americká značka Bond No. 9 má za sebou po necelých dvaceti letech působení velmi slušné úspěchy a platí za známku luxusu a exkluzivity. Nás zaujala vůně Citrine z řady Dubai Collection. Jde o unisex parfém, který okouzlí kombinací dřevitých a květinových odstínů. V základu se ozývá dubový mech či ambra a vetiver. Srdce parfému patří květinám. Magnólii, lilii a taky pelargonii vonné. Ve vyšších tónech ucítíte i mořské řasy, bergamot nebo jedlovou pryskyřici. Flakon této jedinečné vůně vychází na cca 12 tisíc Kč.

6) Al Haramain Attar Al Madam

Další výrazná a exkluzivní unisex vůně pochází z parfémového dómu Al Haramain. Flakon připomínající mešitu odkazuje k orientálním tónům – a taky k samotné značce, která sídlí přímo v Mekce. Základ tvoří slavnostně působící myrha, prastará vůně a symbol vznešenosti. Ve středních tónech ji doplňují především květinové a dřevité tóny. Jatamansi, šáchor, cedr, pačuli či santalové dřevo. Výšiny parfému zní v tónech gurjunu či šafránu. Výjimečnou a výrazně orientální vůni Al Maqam lze u nás pořídit za něco přes 12 tisíc Kč.

7) Xerjoff Shooting Stars Oesel

Na závěr ještě jedna unisex vůně s orientálním akcentem. Tentokrát z dílny italské značky Xerjoff. Parfém Shooting Stars Oesel nabídne ve vyšších tónech vůně květu afrického pomerančovníku a citronu. Srdce parfému tluče pro jasmín, růži a mimózu. To vše stojí na pevném základě s orientálními tóny pačuli či cedru. Ale zaznívá zde i ambra. Cena tohoto elegantního parfému se pohybuje kolem 10 tisíc Kč.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.