Sociální sítě
Nahoru

Velikonoce ve znamení krásy a pohody

Letošní Velikonoce se opět ponesou pod rouškou omezujících opatření. Konec světa? Ani náhodou. Aktuální situaci jednoduše přijměte jako fakt a namísto negativních postojů z ní vytěžte maximum. Protože kdy jindy se nám naskytne příležitost strávit tento jarní svátek bez shonu a stresu? Buďme proto trochu sobečtí a užijme si ho pro jednou podle vlastních představ. Nevíte, co během Velikonoc bez rodinných sešlostí podniknout? Přinášíme vám trochu inspirace.

1. Dopřejte si oblíbená jídla

K Velikonocům neodmyslitelně patří určitý typ jídel. Spíš než že by nám chutnala se jimi snažíme udržovat tradice. Letos k nám ale žádní hosté nezamíří, tak proč si nedopřát něco, co nám opravdu udělá radost? Poskládejte si proto velikonoční menu podle vlastních představ a zahrňte do něho všechny pokrmy, po nichž toužíte. Povolené jsou i sladká či kaloričtější jídla, stačí dodržovat pravidlo „všeho s mírou“.

2. Přečtěte si knížku

Pamatujete ještě na doby, kdy jste doslova hltali jednu knihu za druhou? V posledních letech nám hektický životní styl plný povinností a úkolů něco takového, jako je relax s knížkou zrovna neumožňoval. Čtení je přitom tak osvobozující! A věřte, že vhodnější čas, kdy se budete moct plně ponořit do svých oblíbených příběhů, už nebude. Tak si rychle připravte seznam knížek, které plánujete během svátků přečíst. A užijte si je!

3. Relaxujte doopravdy

Během home office se náš domov proměnil z místa k odpočinku v kancelář a pracovnu. Alespoň během svátečních dní z něho vykouzlete opět své království, kde budete mít čas věnovat se výhradně sami sobě – vaší duši i tělu. Zacvičte si jógu, užijte si relaxační koupel nebo si dopřejte profesionální péči o pleť. Tím nejjednodušším způsobem je hloubkové čištění a rozmazlující masáž díky sonickému kartáčku FOREO LUNA 3. Den krásy můžete zakončit lahodnou kávou nebo oblíbeným filmem. Zkrátka dělejte to, co vás baví a co vás vnitřně naplňuje.

4. Buďte víc v přírodě

Pohyb je sice omezen, ale pobyt v přírodě v rámci vlastního okresu zakázán není. Vytipujte si proto klidné místo nedaleko vašeho domova a užijte si čas na čerstvém vzduchu. Pokud máte děti, můžete výlet doplnit i o pár exteriérových her. Domů se pak vrátíte nejen odpočatí, ale také s mnoha pěknými vzpomínkami na společné zážitky.

5. Tvořte

Největší uspokojení prý člověk nachází v práci, na jejímž konci vidí hmatatelné výsledky. I proto zřejmě mnozí z nás vidí smysl v DIY aktivitách. A ty jsou právě pro Velikonoce jako stvořené! Sami, nebo společně s dětmi, si tak můžete vyrobit například vlastní koncept svátečního stolování, který bude tematický, milý a hravý zároveň.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.