Sociální sítě
Nahoru

C5 X: Nová vlajková loď Citroënu

Citroën odhaluje C5 X, svou novou vlajkovou loď, která obnovuje segment velkých cestovních vozů a přichází s originální řadou spojující hatchback a kombi, inovativní nabídku v nejčistší tradici velkých Citroënů.

Ze siluety nového typu, která je k dispozici s benzínovými nebo plug-in hybridními motory, vyzařuje modernost, reprezentativnost a inovace, což jsou vlastnosti, které očekávají zákazníci jak tohoto segmentu, tak segmentu SUV.

C5 X inovuje a ve světové premiéře představuje aktivní tlumiče Citroën Advanced Comfort, které dále posilují pocit jízdy na létajícím koberci, což je zážitek úzce spojený s historií Citroënu.

Vůz představuje skutečnou pozvánku k cestování, v kabině se cestující cítí jako v obývacím pokoji, mají k dispozici již dobře známé pohodlí sedadel Advanced Comfort a vynikající prostornost, zejména ve 2. řadě. Zavazadlový prostor s objemem 545 l a dokonalým zpracováním ideálně splňuje očekávání zákazníků, kteří si oblíbili vozy kombi. Plug-in hybridní verze, jejíž ë-Confort přináší každodenní řízení v elektrickém režimu, umocňuje klid na palubě.

Pocit pohody na palubě výrazně posilují i pokročilé technologie, které zjednodušují používání automobilů, jako je rozšířený head-up displej, a také řada asistenčních systémů řízení, které snižují duševní zátěž řidiče, např. Highway Driver Assist, nebo nové komunikační a zábavní rozhraní s 12″ centrálním dotykovým displejem, rozpoznáváním přirozeného hlasu a displejem přizpůsobitelným pomocí widgetů, jako na tabletu.

S modelem C5 X získává Citroën ambiciózní špičkový vůz sjednocující několik typů, skutečný nástroj k dobývání obzorů pro zákazníky, kteří stále více inklinují k objevování světa. Jde o odvážný a originální návrh, který ztělesňuje veškeré know-how značky Citroën, pokud jde o inovace a pohodu, které je zde povýšené na úroveň životního stylu,“ prozrazuje Vincent Cobée, generální ředitel společnosti Citroën

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.