Sociální sítě
Nahoru

Údolí motýlů, barevné pláže a bájný palác. Co skrývají řecké ostrovy?

Odpočívat na pláži, obdivovat přírodní krásy, nebo putovat po památkách? Čemu byste dali přednost? Během dovolené na řeckých ostrovech máte výber jednodušší, protože všechny tyto kratochvíle si tady můžete naplno užít. To vám spíš zamotá hlavu volba ostrova, který navštívíte jako první. Co zkusit třeba Zakynthos, Santorini, Rhodos nebo Krétu?

Během řecké dovolené toho stihnete opravdu hodně. Díky rozmanitým možnostem ostrovů si tu přijde na své jistě každý a ani cesta sem není příliš dlouhá. Ceny zájezdů bývají také příznivé a tak se tato destinace jeví jako ideální dovolená. Řeckých ostrovů je však mnoho a výběr mezi nimi se může zdát trochu složitý. Buďte však v klidu, vedle šlápnout nemůžete. Každý z nich má svůj půvab. Pojďte se podívat třeba na čtyři nejoblíbenější.

Zakynthos je ráj fotografů a milovníků pláží

Připravte si fotoaparáty, tady se od nich bude přímo kouřit. Ostrov Zakynthos je jeden z nejfotogeničtějších řeckých ostrovů. Na proslulou pláž Navagio s vrakem pašerácké lodě byste se mohli dívat celé dny a pořád by to bylo málo. Svůj aparát můžete namířit z útesu a vyfotit si pláž z ptačí perspektivy, nebo ještě lépe na ni doplujte lodí a užijte si i zdejší křišťálově čistou vodu.

Na ostrůvek Cameo dojdete suchou nohou.

Během dovolené na Zakynthosu nezapomeňte navštívit i rozkošný ostrůvek Cameo. Následkem zemětřesení v roce 1633 se kousek pevniny oddělil od zátoky Laganas a nyní ho se souší spojuje dřevěný most, na kterém vyfotíte snímky jako z časopisu. Zajděte pak na drink do plážového baru a svlažte se na malé pláži. Romantika místa i výhled na moře s tzv. Želvím ostrovem vás nadchne.

Santorini září všemi barvami

Tento ostrov zamilovaných znáte především díky fotografiím s bílými domky na útesu, které sem tam zdobí modré kopule kostelíků. Santorini je považován za nejromantičtější řecký ostrov, kde páry tráví své líbánky nebo dokonce samotnou svatbu. Je lákavý ale také pro další zajímavosti. Věděli jste, že tu najdete pestrou paletu barevných pláží? Nejrozšířenější jsou díky vulkanickému původu ostrova pláže černé až šedé, avšak slunit se tu můžete i na unikátní červené (Red Beach) nebo bílé pláži (White Beach). Barevný je tu nejen písek, ale také útesy, které tvoří impozantní kulisy.

 Na slunném Rhodosu vás obklopí motýli

Nejslunečnější řecký ostrov toho má hodně co nabídnout. Obzvláště budete ohromeni množstvím antických památek a zdejší přírodní scenérií. Slunce tu svítí neuvěřitelných 300 dní v roce. Po dnech strávených na prosluněných plážích jistě vezmete zavděk výlet do Údolí motýlů, kde ucítíte příjemné chladno i v parném létě. Čekat tu na vás budou tisíce nočních motýlů, odpočívajících na kmenech po prolétané noci. Při odpočinku si je můžete krásně prohlédnout. Zdejší stezka vás provede kolem říček, vodopádů a jezírek a vy si budete připadat jako v pohádce. Vaše putování zakončí vyhlídka s malým kostelem. Kdybyste se motýlů dostatečně nenabažili, zajděte ještě do zdejšího bývalého mlýna, který slouží jako muzeum všech motýlů světa.

Palác Knóssos je nedaleko hlavního města Heraklion.

Kréta vás provede historií

Znáte legendu o Minotaurovi? Právě na Krétě se nachází palác Knóssos, kde podle pověsti stál jeho labyrint. Zda tu skutečně byl, nevíme, ale o existenci paláce není pochyb. V 19. století ho objevil krétský starožitník a díky následným vykopávkám se v tomto ohromném kusu historie můžete projít i vy. Zdi paláce tu stojí již od roku 2 000 před Kristem a v době svého největšího rozpuku pojaly neuvěřitelných 100 000 lidí. Palác se skládal asi z tisíce místností, jež spojovala spletitá síť chodeb. Právě ta byla možná námětem legendy o bájném labyrintu. Nebojte, dnes už se zde neztratíte. Při proplétání mezi sloupy a zdmi se budete toulat jen myšlenkami a snít o dávném životě v paláci, hrdinství Thesea nebo leteckých manévrech Ikara.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.