Sociální sítě
Nahoru

Bio produkty bez vody pro muže od francouzské Balade en Provence

Nebát se ve světě převládající dámské kosmetiky vytvořit řadu „jen pro pány“ vyžaduje kromě vizionářského přístupu i dostatek odvahy. Jak by se řeklo anglicky – have the balls. Už proto, že chlapi nedají na efektní obaly ani na parfémované vůně. Jako u většiny dalších věcí tohoto světa je zajímá složení, podstata a hlavně funkčnost.

To vše splňují bio produkty francouzské značky Balade en Provence a ještě přidávají něco navíc. Co přesně? Například kompostovatelnou krabičku, která se v přírodě sama rozloží, aniž by zatížila životní prostředí. Nabídka výrobků sahá od mýdla na holení, přes hydratační balzám po holení, pánský šampon až po univerzální – doslova all-in one – mýdlo. Jednotlivé produkty se nabízejí i v sadě příznačně nazvané „Survival kit“ vhodný na léto do divočiny i hotelového pokoje.

Na první pohled připomíná každý ze zmíněných produktů běžné mýdlo. To proto, že jde o tzv. „tuhou“ kosmetiku. Nevyteče při cestování letadlem a když budete v zahraničí jen pár dní, můžete si odkrojit jen malý kousek s sebou.

„Kouzlo“ spočívá ve výrobě tzv. studeným procesem ze surovin, jenž se ve finálním produktu „neředí“ vodou a obejdou se tak i bez pokožku dráždících konzervantů. Na začátku přitom vždy stojí vyživující hydratující oleje – ať už to je ten z vinné révy, hřebíčku, olej ricinový, kokosový nebo olej borovicový.

Ve spojení s bambuckým máslem a osvěžujícími citrusovými esencemi z nich postupně vznikají výjimečné bio produkty. Budete-li té „své kostce“ věnovat dostatečnou péči, necháte-li ji po použití uschnout a na cestách využijete speciální krabičky, vydrží i přes dva měsíce.

Jak na to? Šampon, mýdlo nebo balzám lehce navlhčete, rozmydlete v dlaních a vmasírujte do vlasů, vousů či pokožky. Případně kostku přiložte na tvář či vlasy a jemně třete, než začne pěnit. Následuje oholení, opláchnutí vlasů vodou, či vmasírování balzámu do pokožky, která po takovém zákroku zůstává zklidněná a vyživená současně.

FOTO: Flowbase

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.