Sociální sítě
Nahoru

Novinky v oblacích. Romantická atrakce bude přímo u Vltavy

Velké změny přináší letošní ročník Dinner in the Sky, série zážitků v podobě obědů či večeří podávaných až padesát metrů nad zemí, v nichž se snoubí romantika s adrenalinem a špičkovou gastronomií. Kouzelná plošina se totiž po letech na Vinohradech stěhuje přímo do srdce historické Prahy, a sice na pražskou náplavku. Letos budou účastníci výpravy do oblak startovat z Dvořákova nábřeží a historické centrum jim bude doslova ležet u nohou.

To však není jediná změna této atrakce, která již pravidelně ozdobí konec léta v české metropoli. Po několika letech, kdy menu na plošině vytvářeli méně známí šéfkuchaři a kuchaři, se letošní ročník vytasí se skutečnou kuchařskou celebritou. Přípravu tříchodového a čtyřchodového menu v tradiční i vegetariánské verzi dostal na starost hvězdný šéfkuchař Marek Raditsch z Kampa Parku, který se do širšího povědomí zapsal jako jeden z porotců televizní soutěže MasterChef.

Poslední novinkou je pak luxusní verze večeře při západu slunce s názvem Premium, kdy bude skvostné menu doprovázet šampaňské a další špičková vína. Začíná se jako vždy na začátku září (konkrétně 2. září) prodlouženým víkendem a pokračovat se bude i další víkendy babího léta.

A teď už rychle k samotnému menu. Jako předkrm nachystal Marek Raditsch lahodné tygří krevety ochucené medovým dresinkem z pomerančových květů a pepřem timut. Na místě teplého předkrmu se bude servírovat dýňová polévka v úchvatné variaci s červeným kari a kokosovým mlékem. Také hlavní chod překvapí rafinovaným snoubením evropských a asijských chutí, neboť jemná a křehká hovězí líčka získají pikantní podobu inspirovanou stylem gurmánské čínské provincie S‘-čchuan, naopak bramborové pyré coby přílohu dochutí japonský „křen“ wasabi. A sladká tečka na závěr? Tou bude vanilkové crème brûlée s malinovým sorbetem a pistáciemi.

Jak vlastně večeře či oběd v oblacích probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd nebo o jeden chod bohatší večeři.

K tomu se podává sklenka bublinek a posléze bílého či červeného vína. Oběd v oblacích stojí 2190 korun, za večeři hosté zaplatí 3380 korun. Výjimečným zážitkem je večeře při západu slunce, která stojí od 4190 korun až 5490 korun.

Romantická a současně gastronomická atrakce Dinner in the Sky se pořádá ve 40 zemích světa a zúčastnily se jí už desítky tisíc hostů. Na webových stránkách dinnerinthesky.cz můžete zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny. Generálním partnerem Večeře v oblacích je stejně jako minulý rok společnost JIP Potraviny-dodavatel pro gastronomii a širokou veřejnost.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.