Sociální sítě
Nahoru

V Pelikánu gastronomie zvyšuje díky novému obsazení kuchyně obrátky

Podnik Na Příkopech jménem Pelikán lákal v časech minulých nespočet hostů. Nyní vstoupil do současnosti a s velkou grácií. Přípravy, soft provoz, velký opening a nyní přichází s dalším překvapením. Je jím nový šéfkuchař Olda Holec.

Gastronomický guru, který staví podstatu pokrmů ve dvou rovinách, a to vizuální a chuťové v poměru, který nelze určit. Vše chutná báječně, propracovaně a vizuálně na takové úrovni, že každý talíř připomíná umělecké dílo hodné galerie.

Další krok k vytouženému best podniku Na Příkopech existuje. Je jím nový šéfkuchař Olda Holec. Tento gastronomický guru není žádným nováčkem, přesto kdo nezná, zde jeho profesní život v kostce. Začátky jsou pestré, ale cílová rovinka stěžejní.

Executive chef v restauraci V Zátiší, La Bottega di Finestra, soukromý šéfkuchař ve vážené rodině ve španělské Marbelle, součást tuzemského konceptu Perfect Canteen, a nyní v restauraci Pelikán.

Vizuální vjem a chutě jsou pro mě každodenní náplň. Můj život je své hosty obohatit v první linii po stránce chuťové, ale v druhé hned vzápětí po stránce vizuální. Moje pokrmy nejsou jídla na talíři, ale zážitek suplující módní přehlídce či autosalonu nabitými největšími čtyřkolovými jedinci. Za svůj gastronomický vzestup vděčím své rodině. Právě ona mě podržela a akceptovala moje zapálení pro vývoj gastronomie u nás,“ dodává s úsměvem šéfkuchař Olda Holec.

V jeho novém menu v samotné restauraci Pelikán se hosté mohou těšit na fusion kuchyni. V reálu to znamená, že propracovaná česká, řecká a další světová kuchyně, zde najde uplatnění. Zážitek zaručen například při filetování před každým hostem u stolu. Nemluvě o atmosféře kolem stolu, která může být složená z rodiny či obchodních přátel. „Osobně zastávám názor, že na talíři musí něco vždy příjemně křupat,“ dodává Olda Holec.

Mezi perly nového menu bezpochyby patří pasta chod tedy Linguine s tomatovou omáčkou a tuňákových tartarem. Hlavní chody ohromuje variace jehněčí, peruánský kalamár či kohoutek z Breese. Všechny tyto chody lámou pomyslná chuťová kolena. Nemluvě o nabídce snack na zahrádce přímo Na Příkopech, která je jednoduchá, ale zároveň podmanivá, navíc na místě, které je více než ideální.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.