Sociální sítě
Nahoru

V Pelikánu gastronomie zvyšuje díky novému obsazení kuchyně obrátky

Podnik Na Příkopech jménem Pelikán lákal v časech minulých nespočet hostů. Nyní vstoupil do současnosti a s velkou grácií. Přípravy, soft provoz, velký opening a nyní přichází s dalším překvapením. Je jím nový šéfkuchař Olda Holec.

Gastronomický guru, který staví podstatu pokrmů ve dvou rovinách, a to vizuální a chuťové v poměru, který nelze určit. Vše chutná báječně, propracovaně a vizuálně na takové úrovni, že každý talíř připomíná umělecké dílo hodné galerie.

Další krok k vytouženému best podniku Na Příkopech existuje. Je jím nový šéfkuchař Olda Holec. Tento gastronomický guru není žádným nováčkem, přesto kdo nezná, zde jeho profesní život v kostce. Začátky jsou pestré, ale cílová rovinka stěžejní.

Executive chef v restauraci V Zátiší, La Bottega di Finestra, soukromý šéfkuchař ve vážené rodině ve španělské Marbelle, součást tuzemského konceptu Perfect Canteen, a nyní v restauraci Pelikán.

Vizuální vjem a chutě jsou pro mě každodenní náplň. Můj život je své hosty obohatit v první linii po stránce chuťové, ale v druhé hned vzápětí po stránce vizuální. Moje pokrmy nejsou jídla na talíři, ale zážitek suplující módní přehlídce či autosalonu nabitými největšími čtyřkolovými jedinci. Za svůj gastronomický vzestup vděčím své rodině. Právě ona mě podržela a akceptovala moje zapálení pro vývoj gastronomie u nás,“ dodává s úsměvem šéfkuchař Olda Holec.

V jeho novém menu v samotné restauraci Pelikán se hosté mohou těšit na fusion kuchyni. V reálu to znamená, že propracovaná česká, řecká a další světová kuchyně, zde najde uplatnění. Zážitek zaručen například při filetování před každým hostem u stolu. Nemluvě o atmosféře kolem stolu, která může být složená z rodiny či obchodních přátel. „Osobně zastávám názor, že na talíři musí něco vždy příjemně křupat,“ dodává Olda Holec.

Mezi perly nového menu bezpochyby patří pasta chod tedy Linguine s tomatovou omáčkou a tuňákových tartarem. Hlavní chody ohromuje variace jehněčí, peruánský kalamár či kohoutek z Breese. Všechny tyto chody lámou pomyslná chuťová kolena. Nemluvě o nabídce snack na zahrádce přímo Na Příkopech, která je jednoduchá, ale zároveň podmanivá, navíc na místě, které je více než ideální.

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.