Sociální sítě
Nahoru

V Pelikánu gastronomie zvyšuje díky novému obsazení kuchyně obrátky

Podnik Na Příkopech jménem Pelikán lákal v časech minulých nespočet hostů. Nyní vstoupil do současnosti a s velkou grácií. Přípravy, soft provoz, velký opening a nyní přichází s dalším překvapením. Je jím nový šéfkuchař Olda Holec.

Gastronomický guru, který staví podstatu pokrmů ve dvou rovinách, a to vizuální a chuťové v poměru, který nelze určit. Vše chutná báječně, propracovaně a vizuálně na takové úrovni, že každý talíř připomíná umělecké dílo hodné galerie.

Další krok k vytouženému best podniku Na Příkopech existuje. Je jím nový šéfkuchař Olda Holec. Tento gastronomický guru není žádným nováčkem, přesto kdo nezná, zde jeho profesní život v kostce. Začátky jsou pestré, ale cílová rovinka stěžejní.

Executive chef v restauraci V Zátiší, La Bottega di Finestra, soukromý šéfkuchař ve vážené rodině ve španělské Marbelle, součást tuzemského konceptu Perfect Canteen, a nyní v restauraci Pelikán.

Vizuální vjem a chutě jsou pro mě každodenní náplň. Můj život je své hosty obohatit v první linii po stránce chuťové, ale v druhé hned vzápětí po stránce vizuální. Moje pokrmy nejsou jídla na talíři, ale zážitek suplující módní přehlídce či autosalonu nabitými největšími čtyřkolovými jedinci. Za svůj gastronomický vzestup vděčím své rodině. Právě ona mě podržela a akceptovala moje zapálení pro vývoj gastronomie u nás,“ dodává s úsměvem šéfkuchař Olda Holec.

V jeho novém menu v samotné restauraci Pelikán se hosté mohou těšit na fusion kuchyni. V reálu to znamená, že propracovaná česká, řecká a další světová kuchyně, zde najde uplatnění. Zážitek zaručen například při filetování před každým hostem u stolu. Nemluvě o atmosféře kolem stolu, která může být složená z rodiny či obchodních přátel. „Osobně zastávám názor, že na talíři musí něco vždy příjemně křupat,“ dodává Olda Holec.

Mezi perly nového menu bezpochyby patří pasta chod tedy Linguine s tomatovou omáčkou a tuňákových tartarem. Hlavní chody ohromuje variace jehněčí, peruánský kalamár či kohoutek z Breese. Všechny tyto chody lámou pomyslná chuťová kolena. Nemluvě o nabídce snack na zahrádce přímo Na Příkopech, která je jednoduchá, ale zároveň podmanivá, navíc na místě, které je více než ideální.

Více z rubriky Gastro

  • České retro v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova přichází s báječnou akcí České retro. Již tento pátk mohou hosté přijít ochutnat...

    Marek Zelený26.7.2021
  • Baumhotel Kopfing: Zažijte přírodu na vlastní kůži

    Ticho lesa proti stresu každodenního života. Jedinečně navržené stromové hotely se nacházejí v srdci přírodního parku Baumkronenweg. Jen pár metrů nad...

    Marek Zelený17.7.2021
  • Tátové si svůj den zaslouží! Věnujte jim perfektní dárek

    Před několika lety ještě zcela neznámý svátek, Den otců, proniká stále více do povědomí Čechů. Podle nezávislého průzkumu pro značku Diplomático...

    Marek Zelený18.6.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Mochi by MOTIKO: zmrzlinový kousek štěstí

    Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi by Motiko v přízemí OC Nový...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Lednice plná zážitků ve vinařství ANNOVINO

    Romantika, víno, pohoda. Oblíbená vinařská destinace Lednicko – Valtický areál připravila pro své návštěvníky parádní kolekci zážitků. Od romantické plavby lodí...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Léto ovládne růžové víno

    Grilování s přáteli na zahradě či večeře s rodinou na prohřáté terase patří k zážitkům, kterých si dnes vážíme mnohem víc,...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Prague Caviar Week za dveřmi

    Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě...

    Jan Pešek16.6.2021
  • Vzhůru na Rifugio Lavarella na pivo z vrcholků Dolomit

    Magnetem, z jehož vlivu, se nedá odtrhnout, jsou na jihotyrolské náhorní plošině Fanes okolní panoramata Dolomit. „Kdo sem přijde, nechce odejít…,“...

    Marek Zelený16.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.