Sociální sítě
Nahoru

Pražská teplárenská lpí na čistotě ovzduší

Na nové dobíjecí stanici Veolia Na Krejcárku na Praze 8 si Martin Brůha, regionální ředitel skupiny Veolia Energie, slavnostně převzal klíčky od nového čistě elektrického Citroënu ë-C4 z rukou Jaromíra Heřmanského, ředitele B2B pro značky Citroën, DS, PEUGEOT a OPEL.

Citroën ë-C4 bude sloužit k pracovním jízdám zaměstnanců Pražské teplárenské. Používáním čistého elektromobilu pro služební jízdy zaměstnanců, zejména po hlavním městě, chce Pražská teplárenská vyjádřit svůj podíl na čistotě ovzduší v Praze.

Není nám lhostejné, jaký dopad má naše podnikání na svět kolem nás, a proto velmi podporujeme inovativní technologie, které navíc plní náš cíl snižovaní emisí v Praze. Nový elektromobil je tak doplněním našich aktivit na cestě za čistší Prahou,“ říká Martin Brůha ze skupiny Veolia.

Velice nás těší, že můžeme zprostředkovat zkušenost nové úrovně kvality elektromobility zaměstnancům našeho dlouhodobého klienta. Kromě potěšení z jízdy s nulovými emisemi CO2 a se skutečnou úsporou provozních nákladů, které 100% elektrický režim nabízí, totiž na vlastní kůži vyzkouší dokonale plynulou jízdu bez nutnosti řazení, s nulovými otřesy a vibracemi, a s nulovým hlukem a zápachem. To vše podtržené mimořádným komfortem, který nabízejí i klasické spalovací verze, a který je pro Citroën charakteristický,“ doplnil Jaromír Heřmanský. „Navíc dojezd je až 350 km a u veřejné rychlodobíjecí stanice vůz dobijete za 30 minut.“

Spolupráce mezi společnostmi Stellantis a Veolia bude v oblasti elektromobility pokračovat. Skupina Stellantis je dodavatelem fleetových vozů pro společnost Veolia v ČR i zahraničí.

Centrální výroba tepla je ekologickým řešením, které pomáhá snížit emisní zátěž v hlavním městě. Pro výrobu tepla lze využít více zdrojů energie – různá paliva, energii ze spalování nerecyklovatelných odpadů a společnou výrobu elektřiny a tepla. Účinnost paliva je tak v centrálních zdrojích využita efektivněji a navíc jsou zdroje vzájemně zástupné. Pro obyvatele Prahy pak představuje tato dodávka tepla zejména komfort, pohodlí a bezúdržbovost.

Centrální vytápění se neobejde bez tepen, kterými proudí energie pod městem. Jejich barevné znázornění proto najdeme i na novém elektrickém Citroënu, který bude po celý rok k dispozici zaměstnancům Pražské teplárenské.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.