Sociální sítě
Nahoru

Kolekce psacích per Montblanc Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle

Ve své letošní limitované kolekci psacích per Writers Edition vzdává Montblanc poctu literárnímu odkazu jednoho z nejvlivnějších spisovatelů 19. a 20. století a tvůrci nejslavnějšího detektiva všech dob, Sherlocka Holmese.

Montblanc ve svých kolekcích Writers Edition oslavuje kreativitu a kulturní vliv velikánů světové literatury. K nim bezesporu patří i sir Arthur Conan Doyle (1859–1930). Spisovatel se narodil ve Skotsku a nejvíce proslul svými 60 příběhy, které napsal o milovaném fiktivním detektivovi Sherlocku Holmesovi.

Doyle studoval medicínu a pracoval jako lékař, ale byla to vášeň pro vyprávění, která stojí za jeho obsáhlým životním dílem zahrnujícím téměř 200 románů, povídek, básní, historických děl i pamfletů. Láska k objevování a dobrodružný duch ho zavedli na vzdálená místa, včetně Arktidy a Afriky, kam se dobrovolně přihlásil jako lékař během druhé búrské války.

Právě tam sepsal pětisetstránkovou kroniku, v níž se kriticky vyjadřuje k organizačním nedostatkům britských ozbrojených sil, a která mu vynesla povýšení do rytířského stavu. Za služby koruně mu král Eduard VII. v roce 1902 udělil rytířský titul. V pozdějších letech svého života se Doyle zaměřil na spiritualismus a stal se jedním z nejhorlivějších příznivců hnutí.

Nová kolekce Montblanc Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle je inspirována příběhy detektiva Sherlocka Holmese i neobyčejným životem jeho tvůrce. Design a jednotlivé detaily per vyprávějí příběhy, které uchvacují čtenáře po celé generace.

Jako pocta velkému Sherlocku Holmesovi je klip každé ze čtyř edic vyveden ve tvaru lupy, jednoho z nejdůležitějších nástrojů detektiva řešícího zločin či záhadu. Na každém peru je vyryta detailní podobizna autora a je vždy doplněna o zajímavý prvek příběhu pojícího se k tématu dané edice.

Limitovaná edice Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 1902

Limitovaná edice Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 97

Limitovaná edice Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 8

 

 

 

 

 

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.