Sociální sítě
Nahoru

Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla své stálé a vracející se hosty. První týden v říjnu bude ale zcela jiný, proběhne ve znamení chutí a vůní Jižního Tyrolska.

Nejsevernější italská provincie je bezpochyby jedním z nejúrodnějších krajů Evropy. To znamená, že zde najdete výtečné suroviny na každém kroku. Díky tomu se tamní kuchyně, tvořená mixem alpských a středomořských vlivů, dá označit jako specifická a nevídaná. Od 6. do 9. října 2021 se o tom budou moci přesvědčit i hosté restaurace Pelikán.

Menu zde osobně připraví hostující šéfkuchař Andrea Irsara. Tento šarmantní muž se narodil v roce 1974 do hoteliérské rodiny v Alta Badia a svou lásku k ladinskému území a tradicím promítá do každého svého pokrmu. Za zmínku jistě stojí, že zvláštní pozornost zaměřuje na udržení živých chutí a nutričních hodnot surovin. Tentokrát nabídne tři předkrmy, dva hlavní chody a tři dezerty.

Jako předkrm můžete zvolit jihotyrolské zapečené bramborové placky s kysaným zelím, ječné rizoto s krémem z červené řepy a jihotyrolským šedým sýrem, anebo domácí tagliatelle s jelením ragú a tymiánem. Hlavní chody prezentuje filet ze sivena pošírovaný v čaji z alpských bylinek, dušená řepa a petrželková majonéza.

Druhým a neméně lahodným je selská jehněčí pečeně v jihotyrolském stylu. Dezerty jsou velmi rozmanité: buchtičky s vanilkovým krémem, jihotyrolské jablko či krupicové knedlíky s pohankovou zmrzlinou. Vše doplní nápoje, víno a pivo z Jižního Tyrolska.

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.