Sociální sítě
Nahoru

Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla své stálé a vracející se hosty. První týden v říjnu bude ale zcela jiný, proběhne ve znamení chutí a vůní Jižního Tyrolska.

Nejsevernější italská provincie je bezpochyby jedním z nejúrodnějších krajů Evropy. To znamená, že zde najdete výtečné suroviny na každém kroku. Díky tomu se tamní kuchyně, tvořená mixem alpských a středomořských vlivů, dá označit jako specifická a nevídaná. Od 6. do 9. října 2021 se o tom budou moci přesvědčit i hosté restaurace Pelikán.

Menu zde osobně připraví hostující šéfkuchař Andrea Irsara. Tento šarmantní muž se narodil v roce 1974 do hoteliérské rodiny v Alta Badia a svou lásku k ladinskému území a tradicím promítá do každého svého pokrmu. Za zmínku jistě stojí, že zvláštní pozornost zaměřuje na udržení živých chutí a nutričních hodnot surovin. Tentokrát nabídne tři předkrmy, dva hlavní chody a tři dezerty.

Jako předkrm můžete zvolit jihotyrolské zapečené bramborové placky s kysaným zelím, ječné rizoto s krémem z červené řepy a jihotyrolským šedým sýrem, anebo domácí tagliatelle s jelením ragú a tymiánem. Hlavní chody prezentuje filet ze sivena pošírovaný v čaji z alpských bylinek, dušená řepa a petrželková majonéza.

Druhým a neméně lahodným je selská jehněčí pečeně v jihotyrolském stylu. Dezerty jsou velmi rozmanité: buchtičky s vanilkovým krémem, jihotyrolské jablko či krupicové knedlíky s pohankovou zmrzlinou. Vše doplní nápoje, víno a pivo z Jižního Tyrolska.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.