Sociální sítě
Nahoru

Delikátní humr v Hliněné Baště po celý rok

V Praze a jejím okolí se nenachází moc podniků, které po celý rok nabízejí čerstvého humra – popravdě se jejich výčet limitně blíží nule. Světlou výjimku však tvoří slavná průhonická stálice Hliněná Bašta, jejíž akvária lemují vstup do restauračního traktu už řadu let.

Ono vlastně atmosféru přímořské rybárny nedokáže vykreslit nic lépe, a tak není divu, že koncept je stále velmi úspěšný a tak se na terasu u místního rybníka sjíždí hosté i z dalekého okolí.

Místní kanadský humr podávaný po celý rok s bylinkovým máslem a limetkovou majonézou se tak stal právem ikonou místa. Po selekci konkrétního kusu (269 Kč/100 g) nezbývá než s výhledem na místní vodní hladinu vyčkávat. Čas jednoduše vyplní láhev šampaňského Laurent- Perrier, jež zde vyjde na 2 190 Kč.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.