Sociální sítě
Nahoru

Delikátní humr v Hliněné Baště po celý rok

V Praze a jejím okolí se nenachází moc podniků, které po celý rok nabízejí čerstvého humra – popravdě se jejich výčet limitně blíží nule. Světlou výjimku však tvoří slavná průhonická stálice Hliněná Bašta, jejíž akvária lemují vstup do restauračního traktu už řadu let.

Ono vlastně atmosféru přímořské rybárny nedokáže vykreslit nic lépe, a tak není divu, že koncept je stále velmi úspěšný a tak se na terasu u místního rybníka sjíždí hosté i z dalekého okolí.

Místní kanadský humr podávaný po celý rok s bylinkovým máslem a limetkovou majonézou se tak stal právem ikonou místa. Po selekci konkrétního kusu (269 Kč/100 g) nezbývá než s výhledem na místní vodní hladinu vyčkávat. Čas jednoduše vyplní láhev šampaňského Laurent- Perrier, jež zde vyjde na 2 190 Kč.

Více z rubriky Gastro

  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Není citrón jako citrón

    Lagarto je kávové srdce severu, to ví každý, kdo okusil. Za roky svého působení se z ryze českého řetězce stal pojem....

    Marek Zelený19.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Husa na Staromáku

    Staroměstské náměstí je jedno z nejkrásnějších míst celé Prahy. Nádherné stavby protkané historií nemají celosvětově obdoby. V jedné z těch nejkrásnějších...

    Jan Pešek12.10.2021
  • Romantické dýňové menu se skleničkou Mionetto Prosecco

    Se sychravým podzimem pomalu přichází doba, kdy trávíme více času z pohodlí domova v dece a při svíčkách. Využijte toto pochmurné...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Aluna bean to bar aneb umění skryté v tabulce čokolády

    Možná už jste slyšeli, že čokoláda není tak úžasná pouze pro svou lahodnou chuť. A že své blahodárné účinky může rozvinout...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Temperamentní Negroni Sbagliato rozzáří i pochmurný podzim

    Slunné babí léto pomalu střídá sychravý podzim a setkávání na terasách či zahrádkách se pomalu přesouvá za dveře teplých domovů. Zpestřete...

    Marek Zelený7.10.2021
  • Slavná vinárna Tři Grácie se vrací na scénu

    Legendární pražská vinárna Tři Grácie znovu otevírá své brány. Místo, které patřilo po desítky let k povinným zastávkám pražských milovníků dobrého...

    Jan Pešek6.10.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.