Sociální sítě
Nahoru

Kupte si na internetu ojeté auto

Trh s ojetými auty utrpěl v průběhu první fáze koronavirové pandemie velké ztráty, stejně jako mnoho jiných odvětví průmyslu a ekonomiky. Současně však epidemická situace urychlila nástup online autobazarů a nákup vozů přes internet se stal během jednoho roku prakticky běžným způsobem jejich pořízení. Tak proč byste si nemohli auto pořídit kliknutím myši i vy?

Online autobazary

V elektronických obchodech dnes nakupuje prakticky každý a každý si tak umí dobře představit, jak to při nákupu auta v online autobazaru vypadá. Výběr auta, podpis smlouvy i domluva na způsobu platby a dopravy probíhá čistě přes internet. To sebou samozřejmě nese jistá specifika, obecná pravidla platná pro zákazníka jsou ale velmi podobná těm, která musí dodržovat při nákupu ojetého auta v autobazaru u silnice.

Největším strašákem je pro celou řadu zájemců o koupi ojetiny to, že si budou kupovat zajíce v pytli. Tak tomu ale není. Prověřená a skutečně seriózní firma pokaždé nabídne zákazníkovi provedení prohlídky vozu servisním technikem, který stav vozu zhodnotí, zkontroluje, zda souhlasí s tím, co prodejce uvádí v nabídce, a v neposlední řadě vyhotoví zprávu s fotodokumentací, kterou dá zákazníkovi k dispozici.

V tuto chvíli má zákazník veškeré potřebné podklady v rozsahu, který by jen těžko překonal i kdyby si auto mohl prohlédnout sám. Nákup v seriózním online autobazaru je ve skutečnosti nákup prověřeného vozu.

Další výhody nákupu ojetin přes internet

Tou hlavní výhodou nákupu ojetého auta přes internet je samozřejmě pohodlí, které to kupujícímu poskytuje. K rozhodnutí jej netlačí ani blížící se zavírací hodina bazaru, ani nervózně podupávající prodejce. V pohodlí domova lze výběru věnovat neomezený čas a navíc je mnohem menší pravděpodobnost, že se při hodnocení parametrů vozu na něco zapomene.

Výhodou je také výběr aut z celé Evropy, kterému se samozřejmě nemohou kamenné autobazary vyrovnat. O pečlivém zhodnocení stavu vozu potom již řeč byla. V neposlední řadě dává zákon kupujícím na internetu – tedy i zákazníkům online autobazarů – možnost vrátit koupené zboží bez udání důvodu, pokud tak učiní do 14 dnů.

Nákup auta online je tak prakticky bez rizika. Když objevíte po převzetí vozu jakoukoliv vadu, není nic snazšího, než auto vrátit. Seriózní formy pak zákazníkovi v kupní smlouvě zaručí, že vada, která by se objevila po době delší, než jsou ony dva týdny, může být také důvodem pro vrácení vozu.

Pokud jste se doteď stavěli k online nákupům aut rezervovaně, je možná čas svůj postup přehodnotit. Online autobazary se staly standardem a běžnými součástmi na trhu s ojetými automobily. Je docela dobře možné, že nebude trvat dlouho a kamenné autobazary budou mít větší kus pověstného koláče, než obyčejné bazary.

Zdroj obrázku: Sasun Bughdaryan / Shutterstock.com

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.