Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Andrea Irsara zpestří chutě v restauraci Pelikán

Už příští týden, tedy konkrétně v termínu od 6. do 9. října, bude možné v pražské restauraci Pelikán ochutnat opravdu tradiční jihotyrolské menu. Nejenom milovníkům lyžování a horské turistiky se zde připomene chuť a vůně této nejsevernější italské province.

Andrea Irsara propaguje udržitelnou jihotyrolskou kuchyni

Menu v němž se prolínají vlivy alpské a středomořské kuchyně osobně připraví šéfkuchař z Alta Badia – Andrea Irsara. Je vyhlášený tím, že zvláštní pozornost zaměřuje na udržení živých chutí a nutričních hodnot surovin. „Jihotyrolská kuchyně je životním stylem,“ říká. „Prosté venkovské chutě jsou okořeněné středomořským kouzlem pro ingredience a výrazné chutě.“

Jako předkrm bude možné zvolit jihotyrolské zapečené bramborové placky s kysaným zelím, ječné rizoto s krémem z červené řepy a jihotyrolským šedým sýrem, anebo domácí tagliatelle s jelením ragú a tymiánem.

Hlavní chody prezentuje filet ze sivena pošírovaný v čaji z alpských bylinek, dušená řepa a petrželková majonéza. Druhým a neméně lahodným je selská jehněčí pečeně v jihotyrolském stylu. Také dezerty vypadají velmi rozmanitě: buchtičky s vanilkovým krémem, jihotyrolské jablko či krupicové knedlíky s pohankovou zmrzlinou.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.