Sociální sítě
Nahoru

Šéfkuchař Andrea Irsara zpestří chutě v restauraci Pelikán

Už příští týden, tedy konkrétně v termínu od 6. do 9. října, bude možné v pražské restauraci Pelikán ochutnat opravdu tradiční jihotyrolské menu. Nejenom milovníkům lyžování a horské turistiky se zde připomene chuť a vůně této nejsevernější italské province.

Andrea Irsara propaguje udržitelnou jihotyrolskou kuchyni

Menu v němž se prolínají vlivy alpské a středomořské kuchyně osobně připraví šéfkuchař z Alta Badia – Andrea Irsara. Je vyhlášený tím, že zvláštní pozornost zaměřuje na udržení živých chutí a nutričních hodnot surovin. „Jihotyrolská kuchyně je životním stylem,“ říká. „Prosté venkovské chutě jsou okořeněné středomořským kouzlem pro ingredience a výrazné chutě.“

Jako předkrm bude možné zvolit jihotyrolské zapečené bramborové placky s kysaným zelím, ječné rizoto s krémem z červené řepy a jihotyrolským šedým sýrem, anebo domácí tagliatelle s jelením ragú a tymiánem.

Hlavní chody prezentuje filet ze sivena pošírovaný v čaji z alpských bylinek, dušená řepa a petrželková majonéza. Druhým a neméně lahodným je selská jehněčí pečeně v jihotyrolském stylu. Také dezerty vypadají velmi rozmanitě: buchtičky s vanilkovým krémem, jihotyrolské jablko či krupicové knedlíky s pohankovou zmrzlinou.

Více z rubriky Gastro

  • Ledové drinky pro horké dny

    Léto je v plném proudu a francouzské pekařství PAUL pro své zákazníky připravilo skvělé ochlazení. Ledové kávy a lahodné limonády osvěží...

    Marek Zelený2.8.2022
  • Benjamin: fine dining ve Vršovicích slaví 4 roky

    Za projektem pojmenovaným podle prvorozeného syna stojí otec, vynikající kuchař, gastrovizionář, a majitel restaurace Café Buddha a restaurace PRU 58 v...

    Jan Pešek28.7.2022
  • Nejlepší čeká a moravská vína roku 2022 vyhlášena

    Odborná porota složená ze špičkových sommelierů, vinařů a enologů vyhlásila minulý týden v Praze výsledky vinařské soutěže Král vín v celkem...

    Marek Zelený28.7.2022
  • Dokonalé Pad Thai v Café Budha

    Nejznámější a nejslavnější thajské nudle, které lze ochutnat po celém světě, i když pokaždé chutnají trochu jinak. To je na nich...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Giny Malfy vystihují pravou chuť Itálie

    Většina Italů si užívá výhled na moře s ginem a tonikem s přidáním plátku čerstvě utrženého citronu. Super-prémiové giny Malfy jsou...

    Marek Zelený27.7.2022
  • Francouzské léto v lahvi

    Tradiční postupy, prvotřídní kvalita jalovcových bobulí a co nejpřirozenější výrobní proces. V tom tkví kouzlo vůbec prvního francouzského ginu, který se...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Osmdesátky v kurzu

    Podnik v centru Prahy Cafe 80’s je ikonickým místem, kde se schází milovníci 80. let. Kdo rád vzpomíná na plísňáče, žvýkačky...

    Jan Pešek26.7.2022
  • Pavlova z Lagarta

    Anna Pavlova byla baletkou, která vzbuzovala zájem, kamkoliv přišla. Nechodila, jen se nesla jako pírko, které se vznáší vzduchem elegantně a...

    Marek Zelený26.7.2022
  • Zkušený šéfkuchař Radek David posílil kuchařský tým Aramarku

    Velká změna se odehrála v českém kuchařském světě. Jeden z nejzkušenějších šéfkuchařů v republice mění po dlouhých dvaceti letech dres. Nemíří...

    Marek Zelený26.7.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.