Sociální sítě
Nahoru

Vyšperkujte silvestrovský repertoár drinků

Nový rok se blíží mílovými kroky a s ním tak i plánování oslav a všeho, čím budou protkány. K tomu neodmyslitelně patří i výběr drinků na večerní party. Zařaďte na letošní seznam ikonické drinky i koktejlové novinky. S použitím prvotřídních ingrediencí jsou úspěch a uznání od vašich party společníků zajištěny. Umíchejte si fantastický Moscow Mule, ikonický Dark and Stormy nebo nealkoholický koktejl s prémiovým tonikem značky Fever-Tree, který vás rozhodně nenechá na suchu.

1) MOSCOW MULE

Drink, který by ve vašem výběru rozhodně neměl chyběl, je vyhlášený Moscow Mule. Navzdory svému jménu vznikl v New Yorku, pojmenování si vysloužil díky svému ledově chladnému, ale v závěru hřejivému spiritu, prvotřídní ruské vodce. Kvalita ingrediencí je základem úspěchu drinků, nejinak tomu je i u Moscow Mule.

Moscow Mule

Zvolte výjimečně jemnou vodku Russian Standard, která se stala měřítkem kvality všech ruských vodek, a zázvorové pivo značky Fever-Tree, které vyniká výraznou chutí zázvoru. Protože je Moscow Mule koktejlem stejně chladným a štiplavým, jako jsou ulice Moskvy v zimě, měl by se servírovat ve stylovém měděném hrníčku. Díky němu bude působit studeněji a tím tedy autentičtěji, než kdyby se podával v běžné sklenici.

Moscow Mule

– 5 cl Russian Standard

– 15 cl Fever-Tree Ginger Beer

– 1 limetka

– led

Měděný plecháček naplňte ledem. Vymačkejte do plecháčku limetku, přidejte Russian Standard a na závěr doplňte Fever-Tree Ginger Beer. Dozdobte plátkem limetky.

2) DARK AND STORMY

Vede-li ve vašem žebříčku spíše rum, vyzkoušejte během poslední noci tohoto roku ikonický koktejl Dark and Stormy. Tento lahodný drink, známý také pod názvem Perfect Storm, vás osloví svou svěžestí s trochou ovocné hravosti.

Dark and Stormy

Bohaté a kořenité tóny jedinečného jamajského rumu Appleton se dokonale snoubí s hřejivostí tří odrůd zázvoru, které jsou obsaženy v zázvorovém pivu značky Fever-Tree. Tradičně se podává nepromíchaný, s vrstvou rumu nahoře, abyste si dokonalou bouři ve sklenici mohli vytvořit sami.

Dark and Stormy

– 5 cl jamajského rumu Appleton Signature

– 15 cl Fever-Tree Ginger Beer

– 1 limetka

– led

Naplňte sklenici ledem, nalijte do ní Fever-Tree Ginger Beer, přidejte šťávu z čerstvé limety, a nakonec opatrně nalijte rum Appleton. Ozdobte měsíčky limety.

3) BORŮVKOVÝ JULEP

To, že si nechcete nebo nemůžete dopřát alkohol na nejočekávanější oslavu roku, rozhodně neznamená, že byste měli zůstat o nudných, sladkých limonádách. Vyzkoušejte osvěžující nealkoholickou variantu se zázvorovým pivem Fever-Tree Ginger Beer či jemnější zázvorovou limonádou Fever-Tree Ginger Ale, které z vašeho drinku udělají zcela výjimečný koktejl.

Borůvkový Julep

Prémiové zázvorové mixery Fever-Tree se vyznačují rovnováhou mezi sladkostí a kořenitostí, která je dána použitím tří druhů zázvoru. Fever-Tree je průkopníkem kategorie prémiových mixerů a světovou jedničkou. Prvenství získala především důrazem na pečlivý výběr surovin a mimořádnou kvalitu. Produkty neobsahují žádná přidaná umělá sladidla, barviva či konzervanty a jsou 100 % přírodní.

Borůvkový Julep

– Fever-Tree Ginger Beer

– Borůvky (cca 20 ks)

– Máta (cca 10 lístků)

– Půlka limetky (4 osminky)

Do plecháčku vložte borůvky, lístky máty a limetu, lehce promačkejte. Přidejte drcený led a Fever-Tree Ginger Beer a jemně promíchejte.

4) MALATE MARTINI

Malate Martini

– 40 ml rumu Don Papa

– 20 ml marakujového sirupu

– 25 ml ananasového džusu

– 25 ml citronové šťávy

– 20 ml vaječného bílku

– 45 ml prosecca

V šejkru protřepejte 5-10 vteřin všechny ingredience kromě prosecca. Přidejte led a opět protřepejte po dobu 10-15 vteřin. Přes sítko sceďte do vychlazené sklenky. Dolijte proseccem.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.