Sociální sítě
Nahoru

Vyšperkujte silvestrovský repertoár drinků

Nový rok se blíží mílovými kroky a s ním tak i plánování oslav a všeho, čím budou protkány. K tomu neodmyslitelně patří i výběr drinků na večerní party. Zařaďte na letošní seznam ikonické drinky i koktejlové novinky. S použitím prvotřídních ingrediencí jsou úspěch a uznání od vašich party společníků zajištěny. Umíchejte si fantastický Moscow Mule, ikonický Dark and Stormy nebo nealkoholický koktejl s prémiovým tonikem značky Fever-Tree, který vás rozhodně nenechá na suchu.

1) MOSCOW MULE

Drink, který by ve vašem výběru rozhodně neměl chyběl, je vyhlášený Moscow Mule. Navzdory svému jménu vznikl v New Yorku, pojmenování si vysloužil díky svému ledově chladnému, ale v závěru hřejivému spiritu, prvotřídní ruské vodce. Kvalita ingrediencí je základem úspěchu drinků, nejinak tomu je i u Moscow Mule.

Moscow Mule

Zvolte výjimečně jemnou vodku Russian Standard, která se stala měřítkem kvality všech ruských vodek, a zázvorové pivo značky Fever-Tree, které vyniká výraznou chutí zázvoru. Protože je Moscow Mule koktejlem stejně chladným a štiplavým, jako jsou ulice Moskvy v zimě, měl by se servírovat ve stylovém měděném hrníčku. Díky němu bude působit studeněji a tím tedy autentičtěji, než kdyby se podával v běžné sklenici.

Moscow Mule

– 5 cl Russian Standard

– 15 cl Fever-Tree Ginger Beer

– 1 limetka

– led

Měděný plecháček naplňte ledem. Vymačkejte do plecháčku limetku, přidejte Russian Standard a na závěr doplňte Fever-Tree Ginger Beer. Dozdobte plátkem limetky.

2) DARK AND STORMY

Vede-li ve vašem žebříčku spíše rum, vyzkoušejte během poslední noci tohoto roku ikonický koktejl Dark and Stormy. Tento lahodný drink, známý také pod názvem Perfect Storm, vás osloví svou svěžestí s trochou ovocné hravosti.

Dark and Stormy

Bohaté a kořenité tóny jedinečného jamajského rumu Appleton se dokonale snoubí s hřejivostí tří odrůd zázvoru, které jsou obsaženy v zázvorovém pivu značky Fever-Tree. Tradičně se podává nepromíchaný, s vrstvou rumu nahoře, abyste si dokonalou bouři ve sklenici mohli vytvořit sami.

Dark and Stormy

– 5 cl jamajského rumu Appleton Signature

– 15 cl Fever-Tree Ginger Beer

– 1 limetka

– led

Naplňte sklenici ledem, nalijte do ní Fever-Tree Ginger Beer, přidejte šťávu z čerstvé limety, a nakonec opatrně nalijte rum Appleton. Ozdobte měsíčky limety.

3) BORŮVKOVÝ JULEP

To, že si nechcete nebo nemůžete dopřát alkohol na nejočekávanější oslavu roku, rozhodně neznamená, že byste měli zůstat o nudných, sladkých limonádách. Vyzkoušejte osvěžující nealkoholickou variantu se zázvorovým pivem Fever-Tree Ginger Beer či jemnější zázvorovou limonádou Fever-Tree Ginger Ale, které z vašeho drinku udělají zcela výjimečný koktejl.

Borůvkový Julep

Prémiové zázvorové mixery Fever-Tree se vyznačují rovnováhou mezi sladkostí a kořenitostí, která je dána použitím tří druhů zázvoru. Fever-Tree je průkopníkem kategorie prémiových mixerů a světovou jedničkou. Prvenství získala především důrazem na pečlivý výběr surovin a mimořádnou kvalitu. Produkty neobsahují žádná přidaná umělá sladidla, barviva či konzervanty a jsou 100 % přírodní.

Borůvkový Julep

– Fever-Tree Ginger Beer

– Borůvky (cca 20 ks)

– Máta (cca 10 lístků)

– Půlka limetky (4 osminky)

Do plecháčku vložte borůvky, lístky máty a limetu, lehce promačkejte. Přidejte drcený led a Fever-Tree Ginger Beer a jemně promíchejte.

4) MALATE MARTINI

Malate Martini

– 40 ml rumu Don Papa

– 20 ml marakujového sirupu

– 25 ml ananasového džusu

– 25 ml citronové šťávy

– 20 ml vaječného bílku

– 45 ml prosecca

V šejkru protřepejte 5-10 vteřin všechny ingredience kromě prosecca. Přidejte led a opět protřepejte po dobu 10-15 vteřin. Přes sítko sceďte do vychlazené sklenky. Dolijte proseccem.

Více z rubriky Bary

  • Anglický bar Highney okouzlil hosty Špindlerova Mlýna

    Špindlerův Mlýn hlásí žhavou novinku. Gastronomickou scénu v létě posílil stylový anglický bar Highney umístěný ve zrekonstruovaném hotelu Soyka. Jen připomeňme,...

    Marek Zelený6.8.2021
  • Bar, který neexistuje představuje distanční menu

    Stále nekončící pandemie a s ní související omezení přiměly barmany známého brněnského Baru, který neexistuje vytvořit unikátní distanční koktejlové menu. Kazetový...

    Marek Zelený10.3.2021
  • Highney. Těšte se na Bar, který už existuje…

    Kouzelná pohlednice z krásné doby před sto lety. Nostalgická atmosféra, mahagonové stěny, působivý krb s otevřeným ohněm a praskajícím dřevem. Právě...

    Marek Zelený12.2.2021
  • Jedinečný MUMM POP-UP LOUNGE v centru Prahy

    Šampaňské MUMM otevřelo unikátní pop-up na nádherném Malém náměstí v Praze. V samém srdci historického centra s výhledem na kašnu z...

    Jan Pešek27.7.2020
  • Bar, který si rád hraje

    Kdo se bojí, nesmí do baru. A vůbec to nevadí, protože bar může přijít za ním. Respektive vám pošle své autorské...

    Jan Pešek15.6.2020
  • Chcete objevovat whisky jinak?

    Tak to rozhodně nejste sami! Špičkoví olomoučtí barmani se spojili a spouští unikátní projekt, kterému dali název Whisky trail. Vydejte se...

    Marek Zelený23.1.2020
  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Namíchejte si vlastní skotskou whisky

    Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu...

    Marek Zelený30.10.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.