Sociální sítě
Nahoru

Aukce tenisek „Air Force 1“ by Virgil Abloh

Louis Vuitton, Nike a Sotheby’s připravují charitativní aukci tenisek Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh při příležitosti spuštění prodeje kolekce Virgila Abloha pro sezónu jaro/léto 2022. Příhozy lze realizovat v termínu 26. ledna až 8. února na Sothebys.com.

Louis Vuitton realizuje ve spolupráci se Sotheby’s, prémiovým světovým aukčním domem specializujícím se na umělecký a luxusní segment, aukci limitované edice 200 párů tenisek Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh ve speciálním kufříku.

Aukce je součástí souboru akcí, které Louis Vuitton uspořádá v průběhu roku 2022. Výtěžky poputují na konto stipendijního fondu The Virgil Abloh™ “Post-Modern” Scholarship Fund, který ve spolupráci s fondem Fashion Scholarship Fund podporuje vzdělání akademicky perspektivních studentů černošského, afro-amerického a afrického původu.

Aukce je spojena s premiérou modelu Louis Vuitton and Nike “Air Force 1”, který vytvořil Virgil Abloh ve spolupráci se značkami Louis Vuitton a Nike pro kolekci Louis Vuitton jaro/léto 2022. Před svým úmrtím, 28. listopadu 2021, se umělecký ředitel pánských kolekcí Louis Vuitton angažoval v rámci prvotní organizace aukce i dalších souvisejících akcí. Aukce se uskuteční za podpory Virgilovy rodiny.

Jedinečná online aukce modelu Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh bude otevřená pro příhozy od 26. ledna do 8. února. Její součástí je speciální edice 200 párů tenisek Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh, které byly původně vytvořeny pro pánskou kolekci Louis Vuitton pro sezónu jaro/léto 2022.

Dvě stovky párů ze speciální edice jsou dostupné ve velikostech 5-18, počáteční příhoz je v hodnotě $2,000. Tenisky jsou vyrobeny z prémiové teletiny, jsou zdobené ikonickými vzory Louis Vuitton Monogram a Damier i detaily z přírodní hovězí usně.

Ke každému páru je dodáván speciální kufřík Louis Vuitton, který rovněž pochází z kolekce Louis Vuitton pro sezónu jaro/léto 2022. Pouzdro je interpretací modelu z archívu módního domu, pracuje s ikonickou oranžovou barevnou paletou a je vyrobené z kůže Monogram Taurillon.

Kufřík má uzávěr s klasickým zámkem Louis Vuitton z kovu v bílé barvě a je opatřen zavazadlovým štítkem ve tvaru ikonického loga Nike Swoosh. Pouzdro se díky vnitřnímu systému obložení přizpůsobí každé velikosti bot a je exkluzivním předmětem aukce.

Aukční síň Sotheby’s se může pyšnit dlouholetou tradicí dražení těch nejoriginálnějších a nejžádanějších párů tenisek. V této oblasti je také držitelem světového rekordu.

Výtěžek z aukce poputuje podle přání autora tenisek na konto stipendijního fondu The Virgil Abloh™ „Post-Modern” Scholarship Fund.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.