Sociální sítě
Nahoru

Na vůni záleží aneb Jak správně vybrat parfém?

Vůně jsou všude kolem nás a mnoho z nich máte možná spojené s nejrůznějšími vzpomínkami a zážitky. Parfém zkrátka vyvolává emoce, a proto je důležité dát si s jeho volbou skutečně záležet. Jak postupovat při výběru parfému a proč byste měly vyzkoušet niche parfémy?

Parfém, parfémová voda, nebo toaletní voda?

Než se pustíte do výběru samotné vůně, ujasněte si, zda vsadíte na parfém, parfémovou vodu, či toaletní vodu. Je mezi nimi totiž značný rozdíl. Klasický parfém pro ženy obsahuje 15–40 % vonných složek a jeho vůně vás může obklopovat až 10 hodin. Jedná se o velmi intenzivní a těžké voňavky, které se nehodí jen tak k někomu, a proto s jejich výběrem buďte obzvlášť opatrní.

Parfémová voda je nejčastější volbou mezi nakupujícími v oblasti vůní. Obsahuje 815 % vonných složek a její tóny vás budou obklopovat přibližně pět hodin. Toaletní voda má nejmenší podíl vonných složek, konkrétně 48 %, a budete ji na sobě cítit maximálně 3 hodiny.

Jak vybrat parfém

Vhodně zvolená vůně podpoří vaše sebevědomí, styl a také vnitřní jiskru. Při výběru se tedy zaměřte na složení parfému, ale také na příležitosti, ke kterým se může daná vůně hodit. Patříte spíše mezi svobodomyslné a romantické duše? Pak by k vám mohly pasovat ovocné a květinové vůně. Nebo jste dobrodružnou sportovkyní, která miluje nové výzvy? Vyzkoušejte například lehce kořeněné nebo citrusové vůně. Vše se zkrátka odvíjí od individuálních preferencí a povahy ženy, která si parfém vybírá.

Toužíte po univerzální vůni, kterou s sebou budete moci nosit do práce, ale zároveň vás bude potají zdobit během romantické večeře? V tom případě raději sáhněte po lehčí parfémové vodě. Naopak pokud toužíte po silnější a intenzivnější vůni pro chladné zimní večery, kterou se budete obklopovat jen jednou za čas, nebojte se zaexperimentovat a vsadit na těžší nebo orientální vůni. Zajímavou volbou ale také mohou být niche parfémy.

Podlehněte kouzlu niche parfémů

Pokud vás něco jednoznačně oddělí od davu, pak jsou to niche parfémy. Jsou jedinečné, výjimečné a zcela nezaměnitelné. Slovo „niche“ pochází z francouzštiny a znamená výklenek nebo kout. A právě tím jsou niche vůně pro zbytek parfémářského průmyslu. Jsou unikátním zákoutím plným tajemných vůní.

Niche vůně se skládají ze zcela vzácných ingrediencí, jako jsou například lístky jasmínu sbírané uprostřed letní noci, stříbrné orientální kadidlo, nebo dokonce absint. Niche parfémy se navíc odlišují od ostatních vůní zcela unikátními flakony.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.