Sociální sítě
Nahoru

Věnečky Janeček otvírají vlastní boutique

Roman Janeček otvírá svůj luxusní Boutique Věnečky Janeček, v němž se nezapře jeho zkušenost z butiků v Pařížské ulici. Prostor inspirovaný stylem art deco tvoří v pražské Pštrossově ulici oázu elegance, doprovázenou nejen sladkými a slanými věnečky z Janečkovy dílny, ale také sklářským uměním Františka Jungvirta.

Vychutnat si věnečky v moderní mini verzi a prohlédnout si vystavená díla talentovaného skláře a kreativního ředitele české značky KLIMCHI mohou hosté od 11. dubna, kdy Boutique Věnečky Janeček otevře veřejnosti své dveře poprvé.

Když Roman Janeček, který zdědil cukrářské geny po své prababičce, s věnečky začínal, pekl je v klasické velikosti. Záhy však začal s jejich rozměry experimentovat a zjistil, že „jednohubková“ varianta je na konzumaci mnohem příjemnější. Tak se zrodily Věnečky Janeček, mini verze tradičního dezertu v moderní odlehčené podobě.Současný trend velí méně cukru, čímž se řídím i já. Mým záměrem bylo vytvořit kontrast ke stále převládajícím těžkým dortům a zákuskům, které jsou běžně k dostání. Věnečky Janeček jsou polosladké s odlehčeným krémem. Z klasického dezertu se tak stalo lehké políbení na dobrou noc, kterého se člověk nepřejí,“ vysvětluje Roman Janeček.

V současnosti vznikají Věnečky Janeček ve třech sladkých příchutích: máslový krém s koňakem, čokoládový s rumem a pistáciový. Loni během vánočního období přibyla ještě limitovaná kokosová verze, sezónní příchutě plánuje Janeček i nadále. Vedle sladkých věnečků nabízí Janeček také slanou variantu s uzeným lososem a koprem. Aktuálně chystá další slanou příchuť, finální kombinaci si ovšem zatím nechává pro sebe.

Designová džungle

Se zvyšující poptávkou se vlastní provozovna s cukrářským zázemím na nejvyšší úrovni stala nutností. Cit pro estetiku, který Roman Janeček získal během svého působení v buticích v Pařížské, promítl do designu Boutique Věnečky Janeček, jehož interiér sám navrhoval. Inspirací mu byl londýnský Sketch Bar a styl art deco.

Betonových podhledů a tlumených barev již bylo dost. Proto interiéru vévodí smaragdově zelené stěny s velkoformátovou tapetou džungle, před níž se vyjímá lustr s papoušky. Celý prostor prosvětluje podlaha v dekoru bílého mramoru, podsvětlený pult z bílého corianu a zlaté prvky,” představuje Janeček Boutique.

Oproti klasickým cukrárnám nenabízí podnik běžné posezení, vyjma dvou křesel. Prostor je koncipován jako showroom s důrazem na produkt – věneček. Pozornost však upoutá i sklářské umění Františka Jungvirta, se kterým Roman Janeček navázal spolupráci. Vzniklo tak atraktivní propojení sklářského umění a cukrařiny.

Na začátku spolupráce stála otázka, jak umělecké sklo půjde dohromady s minidezertem. Při první instalaci věnečků na tác Volcano plate z mé dílny a také na křišťálové produkty z řady Golden Lux kolekce Shadows, kterou jsem navrhl pro sklářskou značku KLIMCHI, bylo zřejmé, že jeden produkt nápaditě doplňuje druhý a oba tvoří pro oko i chuť lahodný tandem,“ pochvaluje si František Jungvirt.

Výsledkem je série uměleckých fotografií, které plně vykreslují krásu obou produktů. Přímo v Boutique Věnečky Janeček bude práce Františka Jungvirta zastoupena vázou z kolekce Drama a několika dalšími kousky. Zažít opojnou eleganci a lehkost Janečkových Věnečků mohou hosté od 11. dubna, kdy Boutique zahájí svůj oficiální provoz. Otevřeno bude každý všední den od 10 do 17 hodin.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.