Sociální sítě
Nahoru

Obdivujete pleť vévodkyně Kate? Jejím tajemstvím je šípkový olej

Česká značka My (:máj) nabízí desítky kosmetických olejů vyráběných z rostlin z celého světa. Jedním z nejprodávanějších je šípkový, o kterém je známo, že na něj nedá dopustit vévodkyně z Cambridge.

Všestranné využití

Ekologicky vyráběný olej je lisován za studena z plodů keře plané růže Rosa rubiginosa, který se nejčastěji vyskytuje v jižních Andách v Chile. Obsahuje mastné kyseliny Omega 3, 6 a 9, pomáhá pokožce regenerovat, zamezuje výskytu vrásek a stahuje póry.

Šípkový olej, My, 50ml/279Kč, terra99.cz

Díky vysokému obsahu antioxidantů a vitaminů C a E je vhodný zejména pro zralou pokožku, zároveň má hojivé účinky a malou molekulu, takže proniká i do hlubších vrstev kůže. Pomáhá posilovat přirozenou bariéru pleti a je dostatečný i jako ochrana proti UV záření a vnějším vlivům.

Oleje patří vždy na vlhkou pleť

Na vyčištěnou pokožku rozprášíme květovou vodu neboli hydrolát a naneseme pár kapek šípkového oleje. Můžeme ho však použít i jako výživnou masku na vlasy, kterou necháme působit 20 minut a pak umyjeme šamponem. Další možností je výživa konečků: olej na ně naneseme v malém množství čerstvě po umytí.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou