Sociální sítě
Nahoru

Chronotechna představila nového ambasadora

Ze spolupráce česko-švýcarské hodinářské značky Chronotechna a jednoho z nejlepších světových horolezců Marka Holečka se zrodila limitovaná edice SeaQuest Dive Nanga Parbat, která byla poprvé představena v Praze na výstavě Salon Exceptional Watches.

Hodinky se pyšní číselníkem z ručně broušeného titanu, který na slunci září a třpytí se stejně jako mrazivá stěna osudové hory českého horolezce. Vyrobeno jich bude pouze 20 kusů.

Pokud černý číselník hodinek Chronotechna připomíná tajemné hlubiny nejhlubších světových oceánů, jak by vypadal jejich protipól – číselník, který vzdává hold mrazivým, drsným a zasněženým štítům nejvyšších hor světa? Designérský tým ve spolupráci s jedním z nejlepších světových horolezců Markem Holečkem našel odpověď v podobě ručně broušeného titanu, který svou syrovostí, chladností a nezaměnitelným leskem odráží odvěkou lidskou touhu zdolávat nejvyšší vrcholky na Zemi.

Limitovaná edice 20 kusů SeaQuest Dive Nanga Parbat dostala název po 9. nejvyšší hoře světa, která se pyšní skalní stěnou s největším převýšením na světě (4600 metrů) a která je nejoblíbenějším vrcholem Marka Holečka.

Dvojnásobný držitel prestižní horolezecké ceny Piolet d’Or tuhle osmitisícovku slezl dvakrát, poprvé už v roce 2012, ale pořád ho to táhne zpět, aby se tentokrát pokusil vystoupat na vrchol obávanou jižní stěnou. Vábení štítu, který proslavily extrémně náročné lezecké podmínky a množství obětí, mu odteď budou připomínat i hodinky SeaQuest Dive Nanga Parbat, které pochopitelně nebudou chybět na jeho další expedici.

Holeček si do hor nejezdí pro slávu, vavříny a trofeje, ale aby v nich našel svobodu, po které touží už od útlého dětství. Českého horolezce zviditelnily náročné výstupy alpským stylem, bez kyslíkových bomb, za pomoci cepínů a časté prvovýstupy. Vrcholy si nevybírá podle jejich výšky, ale spíš podle jejich náročnosti a lezecké atraktivitě – díky své vůli, nezdolnosti, dávce šílenosti a odhodlání si již připsal prvenství ve výstupu západní stěnou na Baruntse (7 162 m n.m.), jihozápadní stěnou na Gasherbrum I. (8 080 m n.m.) nebo severo-západní stěnou na Chamlang (7 319 m n.m.). Za poslední dva výstupy ostatně získal v letech 2018 a 2020 také prestižní cenu Piolet d’Or, které se přezdívá horolezecký Oscar.

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.