Sociální sítě
Nahoru

Valentýn v kubánském stylu

La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání. Atmosféra tisíce kilometrů vzdálené Havany je autentická a přirozená. Každý den živá hudba to jen podtrhává.

Svátek zamilovaných se nezadržitelně blíží, proto si La Bodeguita del Medio připravila valentýnské menu, a to hned ve 3 variantách. První menu nabízí Grilované kalamáry s bylinkami na sepiovém rizotu z rýže carnaroli jako předkrm. Následuje hlavní chod, a to Filet z candáta se šafránovým buere blanc, mladými opékanými brambory s fenyklem doprovázené marinovaným concasé. Jako sladkou tečku zvolil šéfkuchař Michael Simon Kokosový parfait s ananasovým chutney s kubánským rumem. Druhé menu začíná Sušenou španělskou šunkou z černého prasátka s mangovo-papájovým salátkem a sušenkou z listového těsta.

Zlatým hřebem tohoto menu je Filírovaná telecí pečeně s bylinkovou krustou, gratinovým dýňovo-bramborovým pyré s parmazánem a salsou chimichurri. Závěr menu patří famóznímu Čokoládovému fondantu s vanilkovým mascarpone a karamelizovanou mandlovou strouhankou.

Poslední menu je vegetariánské a zamilovaný pár se může těšit na Marinovanou karotku balenou v grilované cuketě, špízkem z mozzarelly a cherry rajčátek s balzamikovou redukcí a toustem. Hlavním pokrmem tohoto menu je Burger z uzeného tofu s opečenými rajčaty, rukolou a bazalkovým pestem, bramborovými spirálkami a guacamole. Nesmí chybět sladká tečka v podobě Pomerančového crème brûlée s pistáciovým prachem.

Dokonalý Valentýn v kubánském stylu je sázka na jistotu. Krásné vzpomínky zůstanou. Navíc při předobjednání menu je nabízena sleva 15%. Samotné menu jinak stojí 1 309 Kč, 1 469 Kč nebo 1 068 Kč – dle varianty. Vouchery lze pořídit zde.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
  • Celovečerní cesta kolem světa

    The Bistro v Londýnské ulici nabízí nejlepší sofistikované tapas v Praze. Nádherně připravené tapas plné intenzivních chutí, které se podává v...

    Marek Zelený9.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.