Sociální sítě
Nahoru

Pozvěte jaro domů

Výtvarnice Lenka Sárová Malíská z Karlových Varů vyrábí originální procelán v duchu nejlepší české tradice. Její kolekce Louka a V trávě jsou jako stvořené pro svátečně prostřený velikonoční stůl. Obě zahrnují nejen nádobí, vázy nebo roztomilé svícny, ale i poctivé lněné utěrky, které něco vydrží a vaše kuchyň s nimi přímo rozkvete.

Váza, kolekce Louka, 1150 Kč, originalniporcelan.cz

Vedle zdařilé kolekce s racky nebo moderně pojatými folklorními motivy, v nichž převládá modrá barva, ožívají nyní na jemně tvarovaném bílém porcelánu ručně malované chrpy, vlčí máky, pampelišky a kopretiny akvarelových barev.

Jsou milou vzpomínkou na dětství, kdy jsme z podobně zdobených hrnečků pili u babičky kakao, před sebou tác s čerstvě upečeným štrúdlem.

Tác na závin, kolekce Louka, 559 Kč, originalniporcelan.cz

Porcelán ze Studia Malíská je určen k běžnému používání a mytí v myčce. Tomu jsou přizpůsobeny ceny – všichni máme zkušenost, že drahé kusy za tisíce odpočívají spíš někde v proskleném příborníku, než že bychom je brali denně do ruky. Takové má Malíská též v nabídce, nicméně si přeje, abychom se ani ve všední den nebáli snídat z jiného nádobí než toho nejlevnějšího z IKEA. Krásné věci tříbí náš estetický názor a povznášejí naši psychiku.

Dezertní talíř Srdce, kolekce Louka, 399 Kč, originalniporcelan.cz

Malíská při výrobě spolupracuje například s nejstarší a největší českou porcelánkou Thun, s Národním divadlem a dalšími prestižními institucemi, nicméně se často radí i se stálými zákazníky, kteří si pomalu a po jednotlivých kusech budují celé rozsáhlé soupravy, které se budou tak jako dřív dědit z generace na generaci a tím nabývat na hodnotě.

Espresso šálek, kolekce Louka, 447 Kč, originalniporcelan.cz

Konvice, 1450 Kč; cukřenka, 429 Kč, oboje kolekce Louka, originalniporcelan.cz

Více z rubriky Decor

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.