Sociální sítě
Nahoru

Citroën se stal partnerem Pražského filharmonického sboru

Značka Citroën spojila síly s Pražským filharmonickým sborem v unikátní spolupráci a na začátku roku mu předala svoji vlajkovou loď, model C5 X Plug-In Hybrid, a také velkoprostorový vůz SpaceTourer.

Nejstarší český profesionální sbor s nepřerušenou historií od roku 1935 reprezentuje špičkovou kulturu naší země a je předním evropským tělesem. V roce 2018 získal prestižní ocenění Classic Prague Award za Nejlepší vokální koncert a Ceny České televize – Klasika roku. Spolupracuje s nejlepšími orchestry a dirigenty z celého světa. Pražský filharmonický sbor je také rezidenčním sborem operního festivalu v rakouském Bregenz.

Citroën již od svého založení v roce 1919 navrhuje vozy, které se řadí mezi špičku s ohledem na cestovní komfort. V současné době nabízí širokou škálu vozidel, od kompaktních osobních automobilů po oblíbená SUV a užitkové vozy. Pro odvážnou a inovativní značku je důležitý klid a pohoda zákazníků, moderní design a vývoj nových technologií jako jsou pohon na elektřinu nebo pokročilé asistenční systémy.

Na začátku roku převzal ředitel sboru David Mareček nový vůz Citroën C5 X, který dokonale naplňuje filozofii značky a nabízí skutečný klid a pohodlí díky programu Citroën Advanced Comfort®, jenž prostor pro cestující vnímá jako interiér domu a zahrnuje zejména aktivní tlumiče Citroën Advanced Comfort a sedadla Advanced Comfort.

„Citroën C5 X mi poskytuje absolutně komfortní a akustický zážitek z jízdy. Mám rád ticho a nerušený poslech hudby. Když si pustím své oblíbené skladby, připadám si jako v koncertním sále. Díky plug-in hybridnímu motoru jezdím po Praze s nulovými emisemi a velmi rychle jsem si zvykl i na technologie jako head-up display a asistenční systémy řízení, které mi zjednodušují život za volantem,“ popisuje ředitel Mareček.

„Jsme hrdí na to, že se můžeme stát partnerem Pražského filharmonického sboru, a že máme možnost podpořit tuto vynikající organizaci, která má takový význam pro českou kulturu. Věříme, že naše vozy C5 X a SpaceTourer jsou pro sbor prostředkem, jak ho pohodlně přepravit na jeho vystoupení po celé České republice,“ řekl ředitel Citroënu František Neuman.

Reprezentativní a moderní cestovní vůz Citroën C5 X spojující hatchback, kombi a SUV je k dispozici s benzínovými nebo plug-in hybridními motory za cenu od 800 000 Kč.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.