Sociální sítě
Nahoru

První pomoc pro pleť poškozenou sluncem

Česká společnost Kosmetika Capri vyvíjí a vyrábí přípravky plné kozího mléka, másla, syrovátky a kolostra, které pokožce pomáhají s uzdravením a opětovným získáním rovnováhy.

Přiložte výživnou tvarohovou masku s medem. „Na pleť spálenou, dehydrovanou, nadměrně vystavenou slunečním paprskům působí tvarohová maska jako opravdový balzám. Kozí varoh má vysoké regenerační a hydratační účinky, máslo pleť změkčí, zvláční a zároveň vyživí. Včelí med regeneruje tkáně a vitamin E pokožku celkově zjemní,“ doporučuje Ing. Jitka Poláková, ředitelka Kosmetiky Capri.

Výživná tvarohová maska, Le Chaton, 100 ml/444 Kč, kosmetikacapri.cz

Maska samozřejmě působí i na pleť slunečními paprsky nepoškozenou. Zpomaluje stárnutí a tvorbu vrásek, dá se používat jednou týdně po celý rok s dobou působení 15 až 20 minut. V létě klidně častěji, ideálně po každém slunění. Opálená pleť je sice nádherná a má zdravou barvu, ale často trpí dehydratací nebo mírnými alergickými projevy ve formě svědění, nevzhledných pupínků apod.

Zklidňující pleťové mléko Sensitiv, Le Chaton, 200 ml/400 Kč, kosmetikacapri.cz

Nepostradatelnou součástí letní skin care je pleťové mléko Sensitiv. Uklidňuje sluncem podrážděnou pleť, vyživuje ji, regeneruje a zvláčňuje. „Kozí syrovátka upraví kožní mikrobiom tak, aby dosáhl rovnováhy, pantenol a alantoin zklidní podráždění a urychlí obnovu pokožky, vitaminy A a E ji vyhladí, extrakt z vilínu virginského působí jako tonikum a díky své antioxidační aktivitě má anti-age účinky,“ vysvětluje Ing. Poláková.

Pleťové mléko Sensitiv zpomaluje tvorbu vrásek a stárnutí citlivé pleti. Uklidňuje, regeneruje a zvláčňuje pleť žen i mužů, kteří ho mohou používat po holení. Naneste ho každé ráno a každý večer a lehce vmasírujte do pokožky.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou