Sociální sítě
Nahoru

Když je pleti nejhůř, pomůže arganový olej

Česká značka Maat vyrábí aromaterapeutickou kosmetiku v malých šaržích, aby zákazník dostal vždy čerstvý produkt. Vonné kompozice a receptury jsou dílem vystudované aromaterapeutky Petry Švábíkové. Okouzlující jsou například její arganová séra, každé trochu jiné, aby vyhovělo specifickým potřebám ročního období a typu pleti.

Jedním z letních „must have“ je arganové sérum Jahoda, které chrání před slunečním zářením a tvorbou pigmentových skvrn. Zpomaluje proces stárnutí kůže, intenzivně ji vyživuje, hydratuje a navrací jí pružnost. Základ receptury tvoří arganový olej, jeden z nejcennějších a také nejdražších olejů používaných v kosmetickém průmyslu.

Obsahuje vysokou koncentraci vitaminu F, nazývaného „vitamin kůže“. Hloubkově hydratuje a slouží jako přírodní UVB filtr. Do něho je přimíchán olej kaméliový, který Číňanky dodnes považují za zdroj věčeného mládí a krásy. Dalšími složkami jsou přírodně získané vitaminy A a E, a oleje z jahodových a malinových semínek – velmi dobré antioxidanty s mírně bělicími účinky. Sérum neobsahuje éterické oleje, lehká vůně zralých jahod pochází z pouze z použitých surovin, které jsou v bio kvalitě. Je tak jemné, že jej snese i nejcitlivější pleť.

Arganové sérum Jahoda, Maat, 20 ml/663 Kč, aromaaterapie.cz

Pokožka vystavená celodennímu působení slunce a větru přímo prahne po intenzivní hydrataci. Dopřejte jí arganové sérum Okurka, v němž působí olej z okurkových semínek. Kromě životodárné vláhy a vítaného osvěžení přinese i uklidnění a regulaci tvorby mazu, což ocení každý, kdo se potýká s akné. Sérum nemusíte použít jen na pleť, pomůže také poškozeným konečkům vlasů.

Arganové sérum Okurka, Maat, 20 ml/663 Kč, aromaaterapie.cz

Ani toto sérum neobsahuje éterické oleje, jeho složení je 100% přírodní a v biokvalitě, udělá dobře i velmi citlivé pleti.

Olejové produkty používejte vždy na pleť navlhčenou některou z aromatických pleťových vod značky Maat. Pokud vám zrovna došla, nic se neděje, dobrou práci odvede i minerálka v rozprašovači. Oproti tomu obyčejná voda z kohoutku příliš vhodná není, obsahuje chlór a další látky, které pleti neprospívají a rozhodně je v ní nechceme „uzamykat“.

Po navlhčené pleti sérum lépe klouže, nespotřebujete ho tolik, takže šetříte peníze. Výsledný efekt navíc nepůsobí mastně, nýbrž zdravě a sametově hebce.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou