Sociální sítě
Nahoru

Lenošení ve vaně prospívá zdraví

Vědecké studie dokazují, že pravidelná teplá koupel snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění, uvolňuje psychické napětí a stresem stažené svaly. Za hodinu strávenou v teplé vodě se vám sníží hladina cukru v krvi a spálíte asi 140 kalorií, tedy zhruba tolik jako při půlhodinové procházce. Pokud máte potíže s usínáním, zkuste místo večerní sprchy právě koupel, je pravděpodobné, že vám pomůže.

Koupelový olej Vyrovnaná, Maat, 100 ml/439 Kč, aromaaterapie.cz

Nic se však nemá přehánět, voda nesmí být příliš horká, nikdy byste v ní neměli zůstávat déle než hodinu a jakkoliv romanticky vypadá na okraji vany sklenka šampaňského, ani pít alkohol. Dermatologové také varují před chlórem a levnými koupelovými pěnami, které vysušují a dráždí pokožku. Maat, česká značka aromaterapeutické kosmetiky, na to pamatuje a nabízí úplně jiný zážitek.

Tělový olej Vyrovnaná, Maat, 50 ml/295 Kč, aromaaterapie.cz

Hluboké relaxace těla a duše dosáhnete s oleji Vyrovnaná. Dvě lžíce koupelového oleje smíchejte s dvěma lžícemi smetany a medu, nalijte do vany a vstupte do lázně královny Kleopatry. Vůně olejů souzní s ženskou duší, otevírá ji lásce a sebepřijetí, čistí ji od starých bolestí. Po fyzické stránce jemným způsobem vyrovnává hormonální hladinu v ženském těle, může pomoci při premenstruačním syndromu, úpravě nepravidelného cyklu, poporodních depresích nebo při menopauze.

Koupelový olej doplňuje tělový olej stejného názvu. Nanášejte ho na celé tělo bezprostředně po koupeli, když je pokožka ještě vlhká a póry otevřené. Při problémech s PMS se soustřeďte na oblast podbřišku a dolních zad, uvidíte, že se vám uleví. Oba oleje obsahují tzv. fytohormony – éterické oleje jako šalvěj muškátová, geránie, růže stolistá nebo fenykl. Základ složení tvoří oleje mandlový, makadamiový, bio slunečnicový, bio kokosový, bio sezamový a přírodní vitaminy E a A.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou