Sociální sítě
Nahoru

Státní návštěva Jejich Veličenstev krále Karla III. a královny Camilly ve Francii s DS v centru dění

U příležitosti státní návštěvy krále Karla III. a královny Camilly ve Francii byly během přehlídky v Paříži použity vozy DS 7 prezidenta republiky. Součástí průvodu bylo i několik dalších vozů DS 7, jejichž fotografie byly zveřejněny po celém světě jako symboly francouzské pohostinnosti. Francouzský prezident Emmanuel Macron hostil krále Karla III. a královnu Camillu na státní návštěvě Francie od středy 20. do pátku 22. září 2023.

Tato návštěva odráží hloubku historických vazeb, které spojují Francii a Spojené království. Je také příležitostí představit světu vynikající kulturní, uměleckou a gastronomickou úroveň Francie a její jedinečné národní dědictví.

Po přivítání před Vítězným obloukem byli král Karel III. a královna Camilla pozváni do Elysejského paláce. Cestu po slavném bulváru Champs-Elysées absolvovali ve voze DS 7.

Obě hlavy státu jely ve voze DS 7 CROSSBACK PRESIDENTIEL, který se poprvé představil v květnu 2017. DS 7 CROSSBACK PRESIDENTIEL byl prvním vozem DS 7 CROSSBACK, který vyjel na silnice. Již tehdy předvedl to nejlepší know-how společnosti DS Automobiles, jako je na míru vyrobená otevírací střecha a prvky, které určují identitu prezidentského vozu (nápis „République Française“ / „Francouzská republika“, držák standardy atd.). Interiér vozu je proveden v černé kůži Art Leather, kterou doplnil exkluzivní francouzský materiál Toile de Laque, který je dílem Ateliéru Maury.

Průvod doprovázely další vozy DS 7, včetně DS 7 ÉLYSÉE. V jednom z těchto vozů DS 7 vyrobených v Mulhouse jela královna Camilla a Brigitte Macronová. DS 7 ÉLYSÉE, který byl zařazen do vozového parku francouzského prezidenta v listopadu 2021, je unikátním vozem vycházejícím z modelu DS 7 E-TENSE 4×4 300 s prodlouženým podvozkem a speciální výbavou, která z něj dělá pracovní nástroj. DS 7 ÉLYSÉE je jedním z dlouhé řady vozů DS vyrobených pro francouzského prezidenta.

Tato státní návštěva symbolizuje přátelství a důvěru mezi francouzským prezidentem a britským králem, kteří v minulosti úzce spolupracovali na ochraně biologické rozmanitosti a boji proti globálnímu oteplování. Společnost DS Automobiles se plně angažuje v oblasti energetické transformace. Od roku 2024 budou všechny její nové modely výhradně 100% elektrické.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.