Sociální sítě
Nahoru

Podzim v plné síle: Na co nezapomínat, když je venku sychravo?

Listí mění barvy, vzduch se ochlazuje a všechno, co voní po dýňovém koření, je opět v kurzu. Podzim je oficiálně tady a přináší nám nejen spoustu krásných, ale i mnoho změn. Jak si užít toto nezaměnitelné roční období a zároveň věnovat pozornost svému tělu?

Nejde jen o to vyměnit lehké šaty za huňatý pletený svetr nebo si zvyknout na vstávání za tmy. Podzim má zvláštní nároky také na naši pokožku, kterou přechod do nového ročního období nemusí nechat „chladnou“. Abyste předešli nepříjemným kožním problémům a všem negativním pocitům, které ve vás mohou sychravé podzimní dny vyvolávat, zkuste do své každodenní rutiny zahrnout 3 následující tipy.

1. Pečujte o svou krásu

Chladnější a větrnější počasí spolu s podstatně vyššími vnitřními teplotami ubírá naší pleti na kráse. Vlivem dehydratace může docházek nejen k suchosti a svědění, ale i nepříjemným ekzémům. Proto je důležité věnovat své pleti náležitou péči. A jak? Se začátkem podzimu nezapomínejte na čištění, které je nezbytné v každém ročním období. Můžete k němu využít oblíbené vatové tamponky Bel, které díky přidanému mikrovláknu čistí pleť šetrně a bez podráždění.

Kosmetické vatové tamponky BEL cosmetic, 39 Kč

Nezapomínejte ani na hydrataci, a to nejen v případě obličeje, ale i zbytku těla. Právě ruce během podzimu a přicházející zimy nejvíce trpí nedostatkem vlhkosti, proto jim dopřejte jemné pohlazení v podobě výživného krému. Pro chladnější období je ideální regenerační a hydratační krém Immortelle Regenerating Cream od značky Olival, který pleť hloubkově hydratuje, vyživuje a působí proti nedokonalostem.

Regenerační krém se slaměnkou Immortelle Regenerating Cream, 239 Kč

2. Relaxujte

Podzim je plný změn nejen venku za okny, ale i uvnitř naší duše. Proto je tak důležité v tomto období myslet na sebe a na konci každého dlouhého dne si dopřát několik příjemných pečujících rituálů. Hledáte ten nejlepší? Zkuste zapálit svíčku s nějakou typickou podzimní vůní (třeba dýňového koláče) a dopřát si dokonalou relaxační koupel.

Sprchový gel Zimní péče, 200 ml, 109 Kč

Svůj rituál můžete obohatit o uklidňující aromaterapii pomocí koupelové soli Good Night od Kneipp, která kromě soli z termálního pramene obsahuje i esenciální olej ze švýcarské borovice a indického santalového dřeva. Pokud máte raději kratší sprchy, udělejte svým smyslům radost prostřednictvím vůně vanilky a ořechů z nového sprchového gelu Kneipp Zimní péče.

Sůl do koupele Good Night, 500 g, 209 Kč

3. Myslete do budoucna

Po rušném létě máme na podzim konečně čas se zastavit a vydechnout. A také se víc zaměřit na sebe, na což nám v nabitých slunných měsících nestačil čas ani síly. Ruku v ruce s relaxací a odpovídající péčí jde prevence vzniku vrásek, která se právě v tomto období stává alfou a omegou skincare rutiny. Pokud jste léto nestrávili v jeskyni, vaše kůže byla vystavena velké míře UV záření, které mohlo zapříčinit její ochabnutí a hlubší linky. Začněte proti vráskám bojovat účinnými metodami – třeba novým revolučním přístrojem FOREO BEAR™ 2, který využívá technologii mikroproudu k intenzivnímu ošetření pleti. Po pouhém týdnu používání dochází k viditelnému zpevnění kontur obličeje, vyhlazení vrásek a tím i dosažení mladistvého vzhledu.

Mikroproudový tonizační přístroj na obličej FOREO BEAR™ 2, 10 499 Kč

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.