Sociální sítě
Nahoru

Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje. Ti hostům naservírují koktejly z českého vermutu Sedmero, jehož jsou spolu s vinařem Janem Stávkem spoluautory. Za vyhlášeným brněnským barem tak už nemusíte na Moravu. Přijede totiž za vámi do Prahy.

Koktejlový bar Back Doors vznikl před více než 20 lety. Zlom v jeho fungování nastal v roce 2020, kdy jej převzali Jakub Ondříšek a Petr Profous s cílem vzbudit na pražském Smíchově vášeň pro koktejly. V Back Doors kladou důraz nejenom na špičkové drinky, ale návštěvu baru zde vnímají jako komplexní zážitek. V podniku se také pravidelně konají tematické akce pro veřejnost.

Jednou z nich je i nadcházející guestbartending, kdy do Back Doors zavítají Rudolf Forman a Tomáš Křemenák. Oba působí v brněnském Baru, který neexistuje – podniku newyorského střihu s nezapomenutelnými koktejly. Nyní přijedou za vámi do Prahy a představí drinky na bázi českého vermutu Sedmero, jehož jsou spoluautory.

Název vermutu jednak odkazuje k pohádkovému úvodu „za sedmero horami a sedmero řekami“, ale především k počtu bylin obsažených v receptuře. Proč se oba barmani ve spolupráci s vinařem Janem Stávkem rozhodli právě pro vermut? Jde o občas opomíjenou, a přece zásadní součást baru. Bez něj si nepřipravíte Negroni, Martini ani Manhattan. Proto se tito tři rozhodli vzít věci do svých rukou a vytvořit vlastní vermut.

V současnosti existují tři verze. Sedmero rosé staví na růžovém víně a jedná se o druh sladkého vermutu. Chuť je malinově ovocná a příjemně hořká díky pelyňku pravému. Sedmero suché má v základu mladý veltlín. Svou suchou chutí a šťavnatou, dlouhou, kyselohořkou dochutí jde o typický aperitivní vermut. Letošní novinka Sedmero zralé je vermut pro slavnostní příležitosti. Tvoří jej fortifikované veltlínské, které odpočívalo deset let v dubových sudech. Chuť je vábivě sladká a hořká současně.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.