Sociální sítě
Nahoru

Citroën Basalt Vision: kompaktní SUV kupé

Citroën dnes představuje první snímky konceptu Citroën Basalt Vision, nového kompaktního SUV kupé, které se v druhé polovině roku 2024 zařadí do nabídky značky v Indii a Jižní Americe. Výkonný a stylový model v sobě spojuje několik principů různých automobilů, aby zákazníkům nabídl to nejlepší.

Spojuje v sobě plynulost a dynamiku kupé, výhody a robustnost vyššího SUV a vyváženost a prostor na palubě pětidveřového hatchbacku. Model Basalt Vision, na jehož vývoji se přímo podílely týmy v centrále i v jednotlivých regionech a který využívá intenzivní integraci na místní úrovni, podpoří spolu s modely C3 a C3 Aircross mezinárodní růst značky Citroën na hlavních trzích. Všechny tři modely vzešly ze stejného programu, jehož cílem je uvádět na trh modely s výrazným charakterem a typickým komfortem. Basalt Vision je věrným odrazem modelu, který bude zákazníkům nabízen v druhé polovině roku 2024.

„Jsme velmi rádi, že můžeme představit třetí opus tohoto programu, jehož cílem je urychlit mezinárodní růst značky Citroën. Místní týmy jsou plně odhodlány v následujících měsících dodat tento inovativní koncept SUV kupé, který nabídne odvážný design, prostor na palubě a jedinečný komfort. Jsme přesvědčeni, že Basalt Vision, vyvinutý a vyráběný na lokální úrovni, osloví širokou škálu zákazníků a posílí naši pozici na významných trzích. Těšíme se, že vám v polovině roku řekneme více.“ Thierry Koskas – generální ředitel společnosti Citroën

Nové pojetí siluety v tomto segmentu. Citroën Basalt Vision je odvážný koncept velmi kompaktního SUV kupé, který spojuje řadu různých očekávání zákazníků. Bude to první model v tomto teritoriu, který si vypůjčí atributy z různých typů automobilů. Svým SUV charakterem je prestižní, čiší z něj modernost, robustnost a jistota. Má mohutný a propracovaný tvar a díky velké světlé výšce, vysoké kapotě, vertikální přední části, rozšířeným blatníkům a krytům podběhů kol s výraznými geometrickými tvary působí na silnici jistě a pevně. Jeho sešikmená zadní část ve stylu kupé dodává modelu, z něhož vyjadřuje energie a napětí, celkovou plynulost a dynamiku. Celek působí dravě a současně elegantně, má vyvážené proporce a elegantní tvar, který evokuje aerodynamickou účinnost.

Basalt: Zdroj robustnosti a klidu. Citroën představením tohoto konceptu jedinečné siluety potvrzuje své tvůrčí ambice. Jeho jedinečná pozice na křižovatce různých cest je důvodem pro výběr označení Basalt, které zůstane zachováno i při uvedení do prodeje. Bazalt sdílí s touto vulkanickou horninou, zrozenou z energie země, příslib robustnosti a klidu, který tento odolný a nadčasový materiál představuje. Tyto hodnoty dokonale korespondují s vozidlem, které svého majitele uklidní svou odolností a spolehlivostí a umožní mu relaxovat při jízdě jako v bavlnce. Citroën Basalt Vision je SUV kupé se všemi výhodami pětidveřového hatchbacku. Vyšší světlá výška usnadňuje nastupování a vystupování z vozu, který nabízí dostatek prostoru na předních i zadních sedadlech. V kombinaci s ochrannými nárazníky vpředu a vzadu a bočními kryty podporuje pocit bezpečí pro klidné řízení v obtížných a zhoršených podmínkách. Každá cesta ve voze Basalt Vision nabídne čas k odpočinku a relaxaci, jak od vozu Citroën klasicky očekáváte.

Nový přírůstek do nabídky Citroën. Citroën Basalt Vision je po modelech C3 a C3 Aircross třetí fází programu C-Cubed, který byl spuštěn speciálně pro zajištění růstu značky Citroën ve dvou strategických regionech, v Indii a Jižní Americe. Ambicí je vyvinout silnou a osobitou nabídku produktů s jedinečným designem a snadným používáním, které jsou pro zákazníky přínosem. Všechny tři modely jsou postaveny na stejné platformě Smart Car, konfigurované speciálně pro potřeby zákazníků na těchto trzích, což dokládá její modularitu a efektivitu. Kromě samotného produktu je ambicí Citroënu nabídnout klidnější a radostnější zážitek z jízdy prostřednictvím zjednodušené cesty k zákazníkovi a služeb, které mu usnadní život.

Citroën Basalt Vision, který bude na trh uveden ve druhé polovině roku 2024, je zástupcem kompaktního, výkonného a propracovaného SUV kupé, které osloví aktivní mladé lidi a rodiny, jimž nabídne bezkonkurenční komfort na palubě.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.