Sociální sítě
Nahoru

Saudská Arábie chystá největší aquapark Středního východu

V srdci Středního východu se na okraji Rijádu, ve městě Qiddiya, rodí největší aquapark v regionu. Aquarabia, rozkládající se na ploše 250 000 metrů čtverečních, přináší zábavu na každém kroku a stane se domovem 22 atrakcí, včetně pěti, které se mohou pochlubit světovými rekordy. Lákadlem parku bude také první surfařský bazén v království, který si zamilují jak turisté, tak místní návštěvníci.

Nový aquapark bude nabízet i jedinečné zážitky se zvířaty v prostředích jako Arabian Peak, Camel Rock a Herding Grounds. V souladu s aspirací Saúdské Arábie přinášet mimořádné zážitky představí Aquarabia také první podvodní dobrodružnou jízdu na světě s plně ponořitelnými auty.

Pro ty, kteří hledají více než jen běžnou zábavu, nabídne park i sportovní arénu pro mezinárodní vodní sporty jako surfování a závodní dráhu pro milovníky motorsportu. Oblast vodních sportů bude nabízet aktivity od raftingu, přes kajak a canyoning, až po volné sólové lezení a skoky z útesů.

Jak říká Abdullah bin Nasser Aldawood, člen představenstva a generální ředitel společnosti QIC: „Tento projekt představuje významný milník pro město Qiddiya a pro sektory zábavy, turistiky a sportu. Jak budeme nadále rozšiřovat naši nabídku zábavy, Aquarabia a Six Flags Qiddiya City uspokojí rozmanité zábavní potřeby naší komunity, přispějí k diverzifikaci naší ekonomiky a vytvoří pracovní příležitosti v turistickém sektoru.

Aquarabia se stane sesterským parkem Six Flags Qiddiya, který je také ve výstavbě a jehož otevření se očekává v roce 2025. Kromě Aquarabie se v Qiddiyi nachází i další lákadla, jako je první světový multifunkční herní a e-sportové středisko, víceúčelový stadion prince Mohammeda bin Salmána, motoristická dráha a tematický park Dragon Ball. Celkově se Qiddiya jeví jako destinace plná akce a adrenalinu, která slibuje nekonečnou zábavu a vzrušení.

Více z rubriky S dětmi

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.