Sociální sítě
Nahoru

Aukce Leitz Photographica nabídne raritní fotoaparát Leica

Příznivci historické fotografie a sběratelé vzácných fotoaparátů se mohou těšit na nadcházející událost, která již tradičně přitahuje pozornost celého světa. Aukce Leitz Photographica, která probíhá každý druhý rok a letos se bude konat 8. června, slibuje nabídnout výběr vysoce ceněných kousků, od kamer přes objektivy až po speciální příslušenství.

Tato aukce je oslavou bohaté historie fotografie a stala se neodmyslitelnou součástí kalendáře každého vášnivého sběratele. Od svého založení v roce 2002 aukční dům dvakrát ročně organizuje prodeje, které přitahují zájemce z celého světa a cementovaly jeho reputaci jako jednoho z předních světových zdrojů pro historicky významné fotografické přístroje.

Naše aukce jsou věnovány nejenom prodávání, ale i oslavě unikátního dědictví značky Leica a fotografické techniky obecně,“ říká ředitel aukčního domu. „Kromě široké nabídky předmětů od různých výrobců, klademe zvláštní důraz na produkty značky Leica, které jsou pro mnohé symbolem kvality a inovace.“

Jedním z nejočekávanějších kousků letošní aukce je fotoaparát Leitz Rifle Camera, oceněný neuvěřitelnou cenovkou 280 000 dolarů. Tento historický skvost je opravdovou raritou a jeho design je inspirován potřebami předválečné fotografie divoké přírody. Leitz NY Rifle, vybavený originální pažbou, byl vyvinut v letech 1935 až 1937 společností E. Leitz, Inc. v New Yorku a veřejnosti byl představen v červenci 1938. Tento model byl speciálně navržen, aby minimalizoval roztřesení fotoaparátu při použití teleobjektivů, což bylo klíčové pro získání ostrých snímků v náročných podmínkách.

Méně než patnáct vyrobených exemplářů dělá z fotoaparátu Leitz Rifle Camera extrémně vzácný kousek. K dispozici je speciální hledáček s vyrytým sériovým číslem a nápisem ‚E.LEITZ INC. NEW-YORK‘, upravený fotoaparát Leica IIIb a objektiv Telyt 5/40cm. Tento aparát zůstal od konce 30. let v jedné rodině a nyní se poprvé objevuje na aukčním trhu, a to zcela kompletní. Nechybí ani na míru vyrobený přenosný kufr a dopis stvrzující její původ.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.