Sociální sítě
Nahoru

Mustang GTD zažije premiéru v Le Mans

Ford se chystá do Evropy přivézt nejdokonalejší a nejodvážnější Mustang všech dob. Mustang GTD, který bude mít premiéru na závodě 24 hodin Le Mans, vyjede také na evropské silnice za účelem testování, které připraví půdu pro oficiální měřený čas na slavném okruhu Nürburgring Nordschleife ve čtvrtém čtvrtletí roku 2024.

Mustang GTD jsme intenzivně testovali v Severní Americe, včetně okruhů na Sebring International Raceway a Virginia International Raceway. To vše sloužilo k vytvoření vozu, který dokáže zajet kolo na Nürburgringu pod sedm minut,“ řekl hlavní programový inženýr Mustangu GTD Greg Goodall. „Dalším krokem je přesun na evropské silnice a cílené testování na Nürburgringu před měřenou jízdou, která se uskuteční později v tomto roce.

Mustang GTD bude po svém evropském debutu v Le Mans pokračovat účastí na závodech 24 hodin Spa a Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

První vystoupení Mustangu GTD v Evropě doprovodí nový online seriál příběhů, který se bude věnovat komponentům a technice, díky nimž je tento Mustang superautomobilem, a to pomocí realistických počítačem generovaných renderů, které budou ilustrovat špičkové zavěšení a přeplňovaný motor V8, jehož cílem je výkon přes 800 koní, 2, 3 a další komponenty.

Fanoušci mohou sledovat nejnovější novinky a informace průběžně na kanálech Mustang nebo Ford Motor Company na Instagramu, Facebooku, TikToku, YouTube nebo X nebo na stránce Mustang GTD na Ford.com.

Vstup Mustangu GTD do Evropy přichází v době přípravy na zahájení příjmu žádostí od potenciálních majitelů vozů na tomto kontinentu. Přihlašovací okno pro severoamerické zákazníky se uzavřelo 21. května, kdy se o koupi Mustangu GTD modelového roku 2025 nebo 2026 přihlásilo více než 7 500 zájemců. Tito žadatelé pokrývají široký průřez zájmů, mezi nimiž je na prvním místě motoristický sport. Více než 20 % návštěvnosti webových stránek s přihláškami na Mustang GTD pochází z komunity motoristického sportu. A mezi jednotlivými žadateli je každý čtvrtý majitelem vozu Mustang, zatímco každý pátý uvádí, že vlastní konkurenční vůz s podobnou úrovní výkonu.

Více z rubriky Supersporty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.