Sociální sítě
Nahoru

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island zve na hlavní marine-life sezónu a setkání s keporkaky

Waldorf Astoria Seychelles Platte Island oznamuje příchod hlavní marine-life sezóny která hostům nabízí jedinečnou příležitost pozorovat rozmanitý a obdivuhodný mořský život, který obývá nedotčené vody laguny obklopující tento soukromý ostrov v ráji.

Očekávání příchodu majestátních keporkaků do vod obklopujících ostrov Platte Island s nastávajícím koncem evropského léta roste. „Pohled na tyto nádherné tvory, kteří se plaví tak blízko našich břehů, je opravdu nezapomenutelný. V nadcházejících měsících nás čeká možnost zažít tento přírodní zázrak na vlastní oči,“ podělila se o své nadšení Athina Antoine, koordinátorka pro životní prostředí resortu.

Keporkaci, vědecky známí jako Megaptera novaeangliae, patří k nejpoutavějším druhům oceánu. Tito jemní giganti, kteří mohou dorůstat délky až 18 metrů a vážit až 35 tun, jsou proslulí svými akrobatickými kousky a podmanivými písněmi.

„To, co dělá keporkaky skutečně výjimečnými, je jejich komplexní sociální chování a neuvěřitelné migrace,“ vysvětluje Antoine. „Tyto velryby jsou známé svými rozsáhlými přesuny, při nichž překonávají tisíce kilometrů mezi oblastmi, kde se krmí a rozmnožují.“

Hosté resortu se mohou těšit na pozorování nejznámějších projevů chování velryb.

• Vyskakování (breaching): Keporkaci jsou známí tím, že se vymršťují nad hladinu, čímž předvádějí svou ohromující sílu a eleganci.

• Plácání ocasem a prsními ploutvemi: Často buší mohutnými ocasními ploutvemi o vodní hladinu, vydávajíce hlasité zvuky slyšitelné na velké vzdálenosti. Jejich neobvykle dlouhé prsní ploutve, dosahující délky až 4,5 metru, slouží ke komunikaci prostřednictvím plácání o vodu.

• Krmení bublinkovou sítí: V místech, kde se krmí, vytvářejí keporkaci společně kruhové „sítě“ z bublin, aby zahnali ryby. Jde o důmyslnou loveckou techniku, která dokazuje jejich inteligenci a schopnost týmové spolupráce. Místo zubů mají keporkaci kostice, které jim umožňují filtrovat tisíce kilogramů potravy denně, včetně malých ryb a krilu.

„Zpěvy keporkaků jsou skutečným zázrakem přírody,“ dodává Antoine. „Samci keporkaků jsou proslulí svými složitými a podmanivě krásnými písněmi, které mohou trvat 10 až 20 minut a opakovat se celé hodiny. Tyto písně jsou obvykle slyšet v období rozmnožování. Zajímavé je, že všichni samci ve stejné oblasti oceánu sdílejí stejnou píseň, a to i na vzdálenost až 5 000 kilometrů. Tyto písně se v průběhu let postupně vyvíjejí.“

Bohatá mořská biodiverzita

I když jsou keporkaci hlavními hvězdami podzimní mořské fauny, tvoří pouze jednu část bohaté mozaiky mořského života v okolí Waldorf Astoria Seychelles Platte Island. Hosté se mohou těšit také na:

• korálové útesy hemžící se tropickými rybami

• půvabné mořské želvy klouzající křišťálově čistou vodou, zejména karetou pravou (želvu Hawksbillovu)

• hravé delfíny dovádějící ve vlnách

• majestátní manty vznášející se pod hladinou

Více z rubriky Ostrovy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz