Sociální sítě
Nahoru

The Artisan zve na pražský Restaurant Week

Restaurace The Artisan, která je součástí pražského hotelu Marriott, se letos opět zapojí do prestižního kulinářského festivalu Restaurant Week, který se bude konat od 2. do 27. října 2024 v Praze. Šéfkuchař David Rejhon a jeho tým připravili pro tuto příležitost dvě jedinečná tříchodová menu, která oslavují sezónní suroviny a lokální ingredience.

Každý chod je pečlivě sestaven tak, aby přinesl harmonii chutí, které překvapí i potěší:

Menu A (vegetariánská varianta) začíná předkrmem z jemné dýně, sýra a osvěžující kombuchy, které spolu vytvářejí delikátní rovnováhu sladkosti a kyselosti. Hlavní chod tvoří lahodná kombinace šťavnaté kapusty, voňavých hub a černého kořene, která je obohacena svěžím akcentem lípy. Sladká tečka na závěr nabídne harmonii sladké chuti medu, křupavých vlašských ořechů a osvěžujícího rakytníku.

Menu B začíná svěžím předkrmem z lososovitého pstruha s křupavou ředkví, krémovým kefírem a nečekaným dotekem pampelišky. Hlavní chod přinese bohatou chuť daňčího masa v kombinaci s morkem, černým česnekem a jemnou polentou. Dezert, tedy neobvyklá kombinace máku, jablek a moruší, představuje nostalgickou poctu tradičním chutím, kterou doplní měkký loupák.

„Jedním z hlavních pilířů Restaurant Weeku je respekt k jídlu, což tvoří základ kuchyně The Artisan i našich hodnot. Věřím, že úcta k surovinám a snaha minimalizovat plýtvání nejsou jen módním trendem, ale nutností pro budoucnost celé gastronomie. Velmi oceňujeme také možnost rezervací jen den dopředu, což nám umožňuje připravovat jídla efektivně a v maximální čerstvosti,“ říká David Rejhon, šéfkuchař restaurace The Artisan.

Kromě vynikajících jídel se mohou hosté těšit i na špičkovou obsluhu – The Artisan totiž od návštěvníků Restaurant Week podruhé za sebou získala ocenění za Nejlepší obsluhu, což svědčí o mimořádné péči, kterou tým restaurace hostům poskytuje.

Cena festivalového menu je 790 Kč, přičemž součástí je i osvěžující koktejl nebo nealkoholický mocktail, který celý zážitek dokonale doplní. Pro více informací a rezervace navštivte www.restaurant-week.cz.

Více z rubriky Restaurace

  • Pikantní La Veranda

    Restaurace La Veranda je ikonou špičkové pražské gastronomie, která nepotřebuje hodnocení v průvodcích. Tvoří ho totiž sami hosté tuzemští i ze...

    Marek Zelený1.10.2024
  • Amuni: Sicilská pizza s výhledem na Vltavu

    Gourmet pizzeria Amunì není na pražské gastronomické scéně žádným nováčkem – svou první pobočku otevřela již v roce 2017. Letos k...

    Jan Pešek12.9.2024
  • Juriho výběr

    Španělská tapas restaurace Casa 71 v Londýnské ulici kousek od Náměstí Míru je výjimečná. Autentické prostředí španělské restaurace někde mezi Barcelonou...

    Marek Zelený9.9.2024
  • Station Anděl na pražském Smíchově právě otevřel

    Novinka roku se právě otevřela. Station Anděl na pražském Smíchově láká svou autentickou newyorskou atmosférou, kde chutě neznají mezí evropského kontinentu....

    Marek Zelený6.9.2024
  • Studio archicraft představilo restauraci na pražském letišti

    Holešovický architektonický ateliér patří mezi renomované tvůrce gastronomických projektů. Stojí za úspěšnými realizacemi restaurací Masaryčka, konceptu Pilsnerka či bistra Mojo a...

    Marek Zelený2.9.2024
  • Zvěřinový burger v centru staré Prahy

    Restaurant Deer, jen pár kroků od Staroměstského náměstí a Národní třídy zároveň, se pyšní nejen svou strategickou polohou, ale především nádherným...

    Marek Zelený8.8.2024
  • Unikátní Babiččina zahrada

    Nejkrásnější restaurační zahrada v České republice má své jméno a je jím Babiččina zahrada. Toto stavení v Průhonicích u Prahy překonalo...

    Marek Zelený6.8.2024
  • Nechte se inspirovat letním menu restaurace Le Grill

    Stylová zahradní restaurace Le Grill nabízí od poloviny července letní menu, jehož hlavními ingrediencemi jsou rajčata, česnek, fenykl, melouny, mrkev, cuketa,...

    Marek Zelený25.7.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek18.7.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz