Sociální sítě
Nahoru

Voda nad zlato aneb Proč investovat právě do vodního hospodářství?

Nejen investice do zlata, jiných vzácných kovů a akcií firem jsou užitečné. V poslední době se hodně diskutuje také investice do vodního hospodářství, jelikož právě voda začíná být pomalu a jistě vzácnou komoditou.

Například fond Parvest Aqua, jehož myšlenka je založená na prohlubujícím se rozdílu mezi celosvětovou poptávkou po pitné vodě a její stagnující nabídkou, vykazuje průměrný roční výnos 14,33 %.

Pitná voda začíná být vzácností

Nedostatek pitné vody je globálním problémem, a právě fond Parvest Aqua investuje do akcií společností, které se aktivně podílejí na efektivním hospodaření s vodou. Patří sem samozřejmě klasická úprava a distribuce pitné vody, ale také čištění odpadních vod, odsolování mořské vody, zavlažování nebo různé technologie cílené na úsporu spotřeby vody apod.

Investice do vodního hospodářství se vyplatí, bez vody totiž život možný není

Navíc se v budoucích letech očekává ještě větší spotřeba vody, a to kvůli rostoucí spotřebě v průmyslu. To bude mít za následek další ubývání vody v globálním měřítku a cenu vody to tak vyžene vzhůru. Vzhledem k tomu, že bez vody život možný není, pokles její ceny se neočekává, a proto se nejedná o rizikovou investici a zvlášť v dlouhodobém měřítku se můžete těšit na velice příjemné výnosy a zhodnocení investice.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.