Sociální sítě
Nahoru

Gates a Buffett vyslyšeni, veškeré jmění na charitu odkáže i Číňan

Výzva druhého a třetího nejbohatšího muže světa, Američanů Billa Gatese a Warrena Buffetta, se neminula účinkem. Žádost, aby zajištění byznysmeni odkázali po smrti většinu svého majetku na řešení palčivých světových problémů, vyslyšelo dle aktuálního vydání magazínu TOP CLASS již 52 amerických podnikatelů a podle informace iLuxus.cz se přidal první Číňan: 42letý filantrop a podnikatel Chen Guangbiao. „Když předáte peníze dětem, vůbec jim neposloužíte. Jen je zbavíte křídel, dříve než se naučí létat,“ cituje TOP CLASS Billa Gatese. Buffett v exkluzivním rozhovoru dodává: „Chceme-li nakrmit Afričany, neposílejme jim jídlo. Zajistěme jim raději vzdělání, aby si na to jídlo vydělali sami. Jinak z nich budou jen nemotorná ptáčata, otevírající zobáčky bez snahy o cokoli jiného.“

Gungbiao je předsedou Jiangsu Huangpu Renewable Resources Utilization, která v posledních deseti letech věnovala na charitativní projekty 200 milionů dolarů (téměř 4 miliardy Kč). Magazín TOP CLASS ve svém aktuálním vydáním přináší souhlasné i nesouhlasné reakce významných amerických byznysmenů na výzvu Gatese a Buffetta. Oba muži dle aktuálního kurzu kontrolují investiční majetek ve výši 100 miliard USD (téměř 2 biliony Kč). Gates se zavázal, že dětem zanechá jen drobné kapesné, Buffettova závěť věnuje 99 % majetku Gatesově nadaci.

Více z rubriky Osobnosti

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.