Sociální sítě
Nahoru

Pálffy Palác zlehka: jarní menu se silným “otiskem” chřestové sezóny

Než se šéfkuchař Kandadu vytasí se svou další novinkou v podobě Historického menu, jehož složení zatím úzkostlivě tají, mohou si hosté restaurace Pálffy Palác na Malé straně vychutnávat právě odhalenou jarní nabídku. A co se vám v prostředí barokního paláce může do poloviny příštího měsíce objevit na slavnostní tabuli?

IMGP3684Z předkrmů se nabízí napříkad grilovaný chřest podávaný na chřestovém krému a doprovázený pošírovaným vejcem a parmezánem, přičemž velmi populární alternativou je také nok z kozího sýru s hráškovo-kopřivovým pyré a bílou ředkví. Pokud neodoláte masitým pokrmům, najdete v nabídce torchon z foie gras, podávaný s aromatickým černým lanýžem a chřestem.

IMGP3675Nabídka hlavních jídel se nese také v atraktivním tónu. V lehkém přítmí restaurace si bezpochyby pochutnáte třeba na telecím karé podávaném s langustinou, chřestem a houbami Shiitake, pečeném králičím stehnu, nadívaném foie gras a lanýžovým jus anebo na risottu se smrži, fava fazolkami, chřestem a marinovaným vejcem. V každém případě doporučujeme sáhnout po vínech prvotřídní kvality, která jídla perfetně doplní. Zde totiž Pálffy Palác exceluje a jeho největším klenotem je Chateau Pétrus Gran Vin du Pomerol z roku 1981 v hodnotě 39 995 Kč.

IMGP3670Ať se v Pálffy rozhodnete uskutečnit obchodní schůzku s důležitým partnerem, anebo zajdete na oslavu s přáteli, bude to pro všechny zůčastněné více než příjemný zážitek.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.