Sociální sítě
Nahoru

Kolkovna Stodůlky aneb vynikající česká gastronomie už i na kraji Prahy

Na západě Prahy, u stanice metra Stodůlky, sídlí v administrativním centru City West nová Kolkovna Stodůlky. Svým zákazníkům slibuje skvělé pivo vyhlášené po celé Praze, vynikající jídlo a jedinečnou atmosféru. Opravdu nabízí vysoký standard služeb, na který jsme u Kolkoven zvyklí?

IMG_4929U konceptu Kolkovna Restaurants, které se nacházejí v Praze, Brně, Bratislavě, na Karlštejně a v největším kazašském městě Almaty, jsou lidé zvyklí na nádherný kontrast útulného interiéru z období první republiky ve spojení s prvky moderní evropské restaurace na úrovni.

Carpaccio ze svíčkové 80 g (tenké plátky hovězí svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí podávané s kapary a parmezánem) 02Kolkovna Stodůlky má navíc jedno unikum – koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře přímo v akci.

Venkovní zahrádka jako oáza klidu

Při příchodu do Kolkovna Stodůlky vás ihned zaujme velká zahrádka s více jak 100 místy, poskytující klidné a relaxační posezení před restaurací. Vnitřek nabízí kromě klasického posezení i stoly na stylovém vyvýšeném pódiu a v horním patře. Celé restauraci hrdě vévodí dobový výčep s měděnou kopulí.

IMG_5027Kvalitně a čerstvě? Jak jinak…

Jídelní lístek nabízí tradiční českou kuchyni, avšak ve vlastním originálním pojetí, doplněnou o saláty, vybrané mezinárodní speciality a uzeniny vlastní výroby. Pokrmy mají výraznou chuť, porce jsou velké, maso šťavnaté.

Již od prvního sousta vámi projede jistojistý pocit, že pokrmy jsou připravovány z čerstvých a kvalitních surovin, díky čemuž Kolkovna nemá o neustále se vracející hosty nouzi.

Husí stehno a Pilsner Urquell 02 jpgNa své si přijdou i náročnější strávníci

Menu Kolkovna Stodůlky je pestré a vyrovnané, dá se říci, že žádný pokrm zde není navíc. Za zmínku stojí například vyhlášené pečené husí stehýnko, biftek na grilu s pepřovou omáčkou a kapkou koňaku, grilovaný losos s fenyklem, cherry rajčátky a balsamicovým demi glace, carpaccio ze svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí či oblíbené čokoládovo-kávové brownies jako dezert.

Filátka ze pstruha 200 g (s pečeným bramborem a espumou z Parmigiano-Reggiano) 02Skutečně výsostnou gastronomickou delikatesou, která uspokojí i kriticky laděné chuťové pohárky náročného strávníka jsou filátka ze pstruha s pečeným bramborem a pěnou z Parmigiano-Reggiano.

IMG_5011Profesionálně čepovaná Plznička

Na čepu naleznete Pilsner Urquell, na kterém si Kolkovna zakládá stejně jako na mistrózních výčepních. O těch se traduje, že ještě jako jedni z mála umějí čepovat pivo s tak hustou krémovou pěnou, jako to uměli naši předci.

Faktem je, že plzeňské pivo z Kolkovny je skutečně vyhlášené po celé Praze. A nyní již i na Stodůlkách.

Biftek na grilu 200 g (steak z hovězí svíčkové s listovým špenátem celerovými šťouchačkami a pepřovou omáčkou s kapkou koňaku) 02

 

Více z rubriky Restaurace

  • Česnek z lesa

    Do diáře si zapište přelom března a dubna. Záleží na počasí, ale jedno je jisté, přibližně v tomto období přichází čas...

    Marek Zelený7.3.2024
  • Šéfkuchař David Rejhon zazářil mezi světovou špičkou

    Restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott s potěším oznamuje, že její šéfkuchař David Rejhon obdržel prestižní ocenění „Chef of the Year“...

    Marek Zelený5.3.2024
  • The Artisan zve na Restaurant Week

    Pražská restaurace The Artisan se i letos zapojí do oblíbené gastronomické události Restaurant Week. Třetí ročník s podtitulem „Jídlo nezná hranic“...

    Marek Zelený27.2.2024
  • Michelinský šéfkuchař navštívil Prahu a slavnostně otevřel restauraci Honoré v Grand Hotelu International

    Legendární pražský hotel uspořádal při příležitosti nového otevření restaurace Honoré šestichodovou večeři, kterou připravil italský michelinský kuchař Angelo Sabatelli. Události se...

    Marek Zelený22.2.2024
  • Cestovatelské víkendy v Babiččině zahradě

    Vyhlášená restaurace Babiččina zahrada za hranicí Prahy u ikonického Průhonického parku si na víkendy připravila cestovatelská menu. Báječné akce, které se...

    Marek Zelený19.2.2024
  • Věčné chorvatské léto v restauraci Deco

    Oblíbená chorvatská rybí restaurace Deco v pražských Modřanech změnila svou adresu. Po více jak dekádě své existence se posunula o zhruba...

    Jan Pešek7.2.2024
  • Láska prochází žaludkem

    Kdo by neznal oblíbenou restauraci za Prahou s tou nejkrásnější zahradou a interiérovými modrými kamny nesoucí název Babiččina zahrada. Rodinná atmosféra...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Valentýnská nabídka od Štěpána Návrata

    Majitel a executive chef fine diing restaurace Benjamin14, virtuálního podniku Café Buddha Delivery a nejrozkvetlějšího asijského fusion počinu PRU58, není nikdo...

    Marek Zelený5.2.2024
  • Dary lesa v restauraci Hvozd

    Ještě to není ani rok co se otevřel Resort Český les a ke stávající hlavní budově Aparthotelu Železná na sklonku podzimu...

    Jan Pešek2.2.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.