Sociální sítě
Nahoru

Kolkovna Stodůlky aneb vynikající česká gastronomie už i na kraji Prahy

Na západě Prahy, u stanice metra Stodůlky, sídlí v administrativním centru City West nová Kolkovna Stodůlky. Svým zákazníkům slibuje skvělé pivo vyhlášené po celé Praze, vynikající jídlo a jedinečnou atmosféru. Opravdu nabízí vysoký standard služeb, na který jsme u Kolkoven zvyklí?

IMG_4929U konceptu Kolkovna Restaurants, které se nacházejí v Praze, Brně, Bratislavě, na Karlštejně a v největším kazašském městě Almaty, jsou lidé zvyklí na nádherný kontrast útulného interiéru z období první republiky ve spojení s prvky moderní evropské restaurace na úrovni.

Carpaccio ze svíčkové 80 g (tenké plátky hovězí svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí podávané s kapary a parmezánem) 02Kolkovna Stodůlky má navíc jedno unikum – koncept otevřené kuchyně, díky kterému můžete pozorovat „kolkovňácké“ kuchaře přímo v akci.

Venkovní zahrádka jako oáza klidu

Při příchodu do Kolkovna Stodůlky vás ihned zaujme velká zahrádka s více jak 100 místy, poskytující klidné a relaxační posezení před restaurací. Vnitřek nabízí kromě klasického posezení i stoly na stylovém vyvýšeném pódiu a v horním patře. Celé restauraci hrdě vévodí dobový výčep s měděnou kopulí.

IMG_5027Kvalitně a čerstvě? Jak jinak…

Jídelní lístek nabízí tradiční českou kuchyni, avšak ve vlastním originálním pojetí, doplněnou o saláty, vybrané mezinárodní speciality a uzeniny vlastní výroby. Pokrmy mají výraznou chuť, porce jsou velké, maso šťavnaté.

Již od prvního sousta vámi projede jistojistý pocit, že pokrmy jsou připravovány z čerstvých a kvalitních surovin, díky čemuž Kolkovna nemá o neustále se vracející hosty nouzi.

Husí stehno a Pilsner Urquell 02 jpgNa své si přijdou i náročnější strávníci

Menu Kolkovna Stodůlky je pestré a vyrovnané, dá se říci, že žádný pokrm zde není navíc. Za zmínku stojí například vyhlášené pečené husí stehýnko, biftek na grilu s pepřovou omáčkou a kapkou koňaku, grilovaný losos s fenyklem, cherry rajčátky a balsamicovým demi glace, carpaccio ze svíčkové marinované v čerstvých bylinkách s mořskou solí či oblíbené čokoládovo-kávové brownies jako dezert.

Filátka ze pstruha 200 g (s pečeným bramborem a espumou z Parmigiano-Reggiano) 02Skutečně výsostnou gastronomickou delikatesou, která uspokojí i kriticky laděné chuťové pohárky náročného strávníka jsou filátka ze pstruha s pečeným bramborem a pěnou z Parmigiano-Reggiano.

IMG_5011Profesionálně čepovaná Plznička

Na čepu naleznete Pilsner Urquell, na kterém si Kolkovna zakládá stejně jako na mistrózních výčepních. O těch se traduje, že ještě jako jedni z mála umějí čepovat pivo s tak hustou krémovou pěnou, jako to uměli naši předci.

Faktem je, že plzeňské pivo z Kolkovny je skutečně vyhlášené po celé Praze. A nyní již i na Stodůlkách.

Biftek na grilu 200 g (steak z hovězí svíčkové s listovým špenátem celerovými šťouchačkami a pepřovou omáčkou s kapkou koňaku) 02

 

Více z rubriky Restaurace

  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • La Veranda oslaví Silvester velkolepě

    Restaurace La Veranda přichystala na poslední den v roce úchvatné menu. Kosmopolitní kreativní tým si dal opravdu záležet a vznikl vytříbený...

    Marek Zelený23.11.2022
  • DEER pod stromečkem

    Báječná restaurace Deer v Michalské ulici v samém centru Prahy neuvěřitelně gastronomicky kouzlí. Po příchodu šéfkuchaře Lubomíra Dolejše se změnil ráz...

    Marek Zelený21.11.2022
  • Four Seasons Hotel Prague zve na bílého lanýže a tradiční americké thanksgiving

    Restauraci CottoCrudo v listopadu provoní nezaměnitelná vůně jedné z nejoceňovanějších pochoutek na světě. Výjimečný bílý lanýž Alba z oblasti Piemont v...

    Jan Pešek17.11.2022
  • Česká avantgardní restaurace ZEM zve na jedinečný nedělní „flying brunch“

    Za relativně krátkou dobu své existence přilákala restaurace ZEM hotelu Andaz Prague do svých prostor celou řadu hostů z Česka i...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Taštičkový listopad

    The Bistro v pražské Londýnské ulici nabízí nepřeberné množství sezónních tapas. Žádný podnik v Praze není více kosmopolitní a určený k...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Husí hody

    Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek...

    Marek Zelený7.11.2022
  • Snídaně k večeři?

    J&J v Teplicích se vyvýjí a neuvěřitelně prosperuje. Po neotřelém provozu se ukázalo, co hosté v kraji a projížděcí návštěvníci milují....

    Marek Zelený1.11.2022
  • Atmosféra Jaderského moře: Restaurace Deco

    Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić,...

    Jan Pešek26.10.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.