Sociální sítě
Nahoru

Sektival se letos rozšumí ve čtyřech městech

Milovníci sektů budou moci letos objevovat rozmanitost bublinek v rámci „Sektivalu“ ve čtyřech městech.  Druhý ročník festivalu šumivých vín se odehraje od 2. do 18. června v desítkách restaurací v Praze, v Brně, v Plzni a nově také v Ostravě. Svátek delikátního jídla a pití představí ta nejlepší šumivá vína v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy. Jednotlivé restaurace připraví s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommelierů ČR, pestrou nabídku jídel a sektů. Seznam restaurací, kde bude možné speciální menu ochutnat, bude v průběhu akce dostupný na adrese www.sektival.cz.

SektyHlavním cílem „Sektivalu“ zůstává představení šumivého vína jako noblesního nápoje, který dokáže ve spojení s pokrmy vytvořit jedinečné chuťové zážitky.

Sektival_plakátPřijďte ochutnat rozmanitost sektu

Čekají na Vás například lehké a svěží sekty vyráběné takzvanou Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou, neboli šampaňskou metodou kvašení v láhvi. Na své si přijdou jak milovníci suchých šumivých vín, kteří si budou moci vychutnat například jeden z nejsušších českých sektů Château Radyně, tak příznivci sladších chutí. Ti ocení elegantní kombinace pokrmů a sektů v kondici demi sec, ke kterým se řadí například aromatický Bohemia Sekt La Fleur a další. Festival šumivých vín prostě nabídne to nejlepší všem milovníkům bublinek!

Více z rubriky Restaurace

  • Letní menu v Pelikánovi

    Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách....

    Jan Pešek29.4.2021
  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Luxus na Příkopech

    Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního...

    Jan Pešek1.3.2021
  • Lagarto v přímém přenosu i na Valentýna

    Teplická restaurace J&J, která patří do severočeské sítě Lagarto, v těchto dnech rozeběhla skvělou online akci. Otevřená kuchyně, která dominuje celému...

    Jan Pešek12.2.2021
  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozváží své speciality

    Události posledních dní nám opět obrátily život vzhůru nohama. V této nelehké době bychom proto na své blízké měli myslet dvojnásob....

    Jan Pešek29.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.