Sociální sítě
Nahoru

Sektival se letos rozšumí ve čtyřech městech

Milovníci sektů budou moci letos objevovat rozmanitost bublinek v rámci „Sektivalu“ ve čtyřech městech.  Druhý ročník festivalu šumivých vín se odehraje od 2. do 18. června v desítkách restaurací v Praze, v Brně, v Plzni a nově také v Ostravě. Svátek delikátního jídla a pití představí ta nejlepší šumivá vína v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy. Jednotlivé restaurace připraví s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommelierů ČR, pestrou nabídku jídel a sektů. Seznam restaurací, kde bude možné speciální menu ochutnat, bude v průběhu akce dostupný na adrese www.sektival.cz.
SektyHlavním cílem „Sektivalu“ zůstává představení šumivého vína jako noblesního nápoje, který dokáže ve spojení s pokrmy vytvořit jedinečné chuťové zážitky.
Sektival_plakátPřijďte ochutnat rozmanitost sektu
Čekají na Vás například lehké a svěží sekty vyráběné takzvanou Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou, neboli šampaňskou metodou kvašení v láhvi. Na své si přijdou jak milovníci suchých šumivých vín, kteří si budou moci vychutnat například jeden z nejsušších českých sektů Château Radyně, tak příznivci sladších chutí. Ti ocení elegantní kombinace pokrmů a sektů v kondici demi sec, ke kterým se řadí například aromatický Bohemia Sekt La Fleur a další. Festival šumivých vín prostě nabídne to nejlepší všem milovníkům bublinek!

Více z rubriky Restaurace

  • Monstrózní Burgery uprostřed sídliště

    Burgery jsou nezbytnou součástí snad každé letní grilovačky. O jejich chuť se ale spousta z nás nechce ošidit ani po zbytek...

    Jan Pešek20.7.2018
  • Vapiano: třetí pobočka v Praze

    Míst, kde se můžete skvěle najíst v příjemném prostředí a bez nafoukaných formalit, není nikdy dost. Míst, kde vám navíc uvaří...

    Jan Pešek13.7.2018
  • L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

    Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím...

    Jan Pešek27.6.2018
  • Báječné léto v Hliněné baště

    Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase...

    Jan Pešek21.6.2018
  • Svět chutí bez hranic a zábran

    Léto přeje zahrádkám. A co teprve, když se spojí nevšední gurmánský zážitek s oázou klidu ve vnitrobloku uprostřed centra Prahy? Obojí...

    Jan Pešek14.6.2018
  • Nové menu restaurací Vapiano: tak chutná léto…

    Léto chutná úplně jinak než zbytek roku. Voní spontánností, pohodou, vášní.  Dny jsou od samého rozbřesku naplněné důvody k radosti a...

    Jan Pešek11.6.2018
  • Zajeďte si do Bratislavy na humra

    Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své...

    Libka Safr28.5.2018
  • Tipy na lehká francouzská vína, která milují ženy

    Someliér Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV, kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina. Dostal...

    Jan Pešek24.5.2018
  • Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

    V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této...

    Jan Lidmaňský23.5.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.