Sociální sítě
Nahoru

Sektival se letos rozšumí ve čtyřech městech

Milovníci sektů budou moci letos objevovat rozmanitost bublinek v rámci „Sektivalu“ ve čtyřech městech.  Druhý ročník festivalu šumivých vín se odehraje od 2. do 18. června v desítkách restaurací v Praze, v Brně, v Plzni a nově také v Ostravě. Svátek delikátního jídla a pití představí ta nejlepší šumivá vína v harmonické kombinaci s vybranými pokrmy. Jednotlivé restaurace připraví s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommelierů ČR, pestrou nabídku jídel a sektů. Seznam restaurací, kde bude možné speciální menu ochutnat, bude v průběhu akce dostupný na adrese www.sektival.cz.

SektyHlavním cílem „Sektivalu“ zůstává představení šumivého vína jako noblesního nápoje, který dokáže ve spojení s pokrmy vytvořit jedinečné chuťové zážitky.

Sektival_plakátPřijďte ochutnat rozmanitost sektu

Čekají na Vás například lehké a svěží sekty vyráběné takzvanou Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou, neboli šampaňskou metodou kvašení v láhvi. Na své si přijdou jak milovníci suchých šumivých vín, kteří si budou moci vychutnat například jeden z nejsušších českých sektů Château Radyně, tak příznivci sladších chutí. Ti ocení elegantní kombinace pokrmů a sektů v kondici demi sec, ke kterým se řadí například aromatický Bohemia Sekt La Fleur a další. Festival šumivých vín prostě nabídne to nejlepší všem milovníkům bublinek!

Více z rubriky Restaurace

  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • La Veranda oslaví Silvester velkolepě

    Restaurace La Veranda přichystala na poslední den v roce úchvatné menu. Kosmopolitní kreativní tým si dal opravdu záležet a vznikl vytříbený...

    Marek Zelený23.11.2022
  • DEER pod stromečkem

    Báječná restaurace Deer v Michalské ulici v samém centru Prahy neuvěřitelně gastronomicky kouzlí. Po příchodu šéfkuchaře Lubomíra Dolejše se změnil ráz...

    Marek Zelený21.11.2022
  • Four Seasons Hotel Prague zve na bílého lanýže a tradiční americké thanksgiving

    Restauraci CottoCrudo v listopadu provoní nezaměnitelná vůně jedné z nejoceňovanějších pochoutek na světě. Výjimečný bílý lanýž Alba z oblasti Piemont v...

    Jan Pešek17.11.2022
  • Česká avantgardní restaurace ZEM zve na jedinečný nedělní „flying brunch“

    Za relativně krátkou dobu své existence přilákala restaurace ZEM hotelu Andaz Prague do svých prostor celou řadu hostů z Česka i...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Taštičkový listopad

    The Bistro v pražské Londýnské ulici nabízí nepřeberné množství sezónních tapas. Žádný podnik v Praze není více kosmopolitní a určený k...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Husí hody

    Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek...

    Marek Zelený7.11.2022
  • Snídaně k večeři?

    J&J v Teplicích se vyvýjí a neuvěřitelně prosperuje. Po neotřelém provozu se ukázalo, co hosté v kraji a projížděcí návštěvníci milují....

    Marek Zelený1.11.2022
  • Atmosféra Jaderského moře: Restaurace Deco

    Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić,...

    Jan Pešek26.10.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.